'Başlangıcından Günümüze Malatya Tarihi' Konulu Kitap Yazma Yarışması

Malatya Belediyesi 2 ay içerisinde 2. ulusal yarışmasını düzenliyor.

Geçtiğimiz ay "Türk Siyaset Tarihinde Turgut Özal" konulu makale yarışması düzenleyen Malatya Belediyesi, şimdi de "Başlangıcından Günümüze Malatya Tarihi" konulu kitap yazma yarışması düzenledi.
Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya tarihi ile ilgili olarak değişik zamanlarda çeşitli eserlerin yayınlandığı, ancak bu eserlerin Malatya ile ilgili genel ve yakın tarihi detaylı bir şekilde içermemesi nedeniyle "Başlangıcından Günümüze Malatya Tarihi" konulu özet, ama aynı zamanda ayrıntılı bir kitaba ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.
Kitap Yarışmasının jürisinde önemli isimler bulunuyor. Yarışma değerlendirme kurulunda Prof.Dr. Hikmet Yavuz Ercan, Prof.Dr. Refet Yinanç, Prof.Dr. Mesut Elibüyük, Prof.Dr. Cahit Günbattı, Prof.Dr. Mehmet Karagöz, Prof.Dr. Hasan Kavruk, Araştırmacı-Yazar Celal Yalvaç ile Doç.Dr. Hüsniye Canbay Tatar yer
"Başlangıcından Günümüze Malatya Tarihi" kitap yazma yarışmasında, Belediye tarihinin en yüksek ödülü veriliyor. Yapılan açıklamaya göre; 1. ye 10 bin, 2. ye 5 bin, 3. ye 3 bin lira ödül açıklanırken, 3 kişiye de 1000'er lire mansiyon olmak üzere toplamda 21 bin lira ödül dağıtılacağı belirtildi.
Düzenlenen yarışmada Malatya ile ilgili detaylı bilgilerin toparlanması ve aceleye getirilmemesi amacıyla Malatya Belediyesi yarışma süresini bir hayli uzun tutuyor. Yarışmaya katılmak isteyenler 7 Kasım 2011 tarihine kadar eserlerini hazırlayabilecekler.
Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgilerin Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Malatya Belediyesi'nin Web sitesinden (www.malatya.bel.tr ) alınabileceği bildirildi.