Aon Benfield, Türkiye Reasürans Pazarının Büyük Potansiyel Taşıdığını Vurguladı

Reasürans brokerlik şirketi AON Benfield Türkiye CEO'su Servet Gürkan'ın ev sahipliğinde 2 Mart 2010 tarihinde, uluslararası reasürans piyasasındaki son gelişmeler ve 2010 reasürans yenilemelerinin anlatıldığı bir toplantı düzenlendi

Reasürans brokerlik şirketi AON Benfield Türkiye CEO'su Servet Gürkan'ın ev sahipliğinde 2 Mart 2010 tarihinde, uluslararası reasürans piyasasındaki son gelişmeler ve 2010 reasürans yenilemelerinin anlatıldığı bir toplantı düzenlendi. Hyatt Regency Hotel'de yapılan yemekli toplantıya belli başlı sigorta şirketlerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

AON Benfield EMEA CEO'su Alan Gregory yemek öncesi yaptığı sunumunda; Türkiye'deki toplam katastrofik hasar fazlası reasürans anlaşma limitlerinin 4.8 milyar Euro gibi azımsanmayacak bir seviyede olduğunu söyledi. Bu tutarla Türkiye'nin Avrupa'da İngiltere ve Fransa'dan sonra gelen önemli pazarlardan biri olduğu vurgusunu yapan Gregory, katastrofik hasar fazlası anlaşma fiyatlarının deprem modeli sonuçlarınca belirlendiğini ifade etti. Gregory, deprem modeli altında anlaşma fiyatlarının belirlenebilmesi
için üç ticari deprem model kuruluşu ile gerekli yatırımların ve güncellemelerin yapılması konusunda broker olarak gerekli işbirliğinin araştırıldığını bildirdi.

Türkiye olarak da bu kuruluşlarla iletişime geçilmesinin gerekli olduğunun altını çizen Alan Gregory, ayrıca makro büyüklükler açısında büyük bir potansiyeli olan Türkiye'ye gereken yatırımın arttırılarak sürdürüleceğini sözlerine ekledi. Gregory, modellerin güncellenmesi ve Türkiye'deki deprem riskinin daha gerçekçi verilerle desteklenmesi ve daha uygun varsayımların modellere yerleştirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.
Toplantıya katılan sektör temsilcileri ise dünyanın en büyük reasürans brokeri AON Benfield'den Türkiye'de de reasürans korunması limitine model sonuçlarına göre minimum bir koruma limiti getirilmesi konusunda beklentilerini dile getirdiler.