Ak Parti Mahalle Temsilcileri Toplantısı

AK Parti Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir Mahalle Temsilcileri Toplantısı, AK Parti Adana İl Başkanlığı'nda yapıldı.

Ak Parti Mahalle Temsilcileri Toplantısı
Çalışmalar hakkında bilgi verilip fikir alışverişinde bulunulan toplantılara, AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu, Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve Mahalle Temsilcilerinin yanı sıra AK Parti Adana Milletvekilleri Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Ali Küçükaydın da katıldı.
İlçe Teşkilatları Mahalle Temsilcileri ile ayrı ayrı toplantı yaptıklarını söyleyen AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, bundan sonra da düzenli olarak yapılacak toplantıların, vatandaşlara daha rahat ulaşılması, sorunların ve eksikliklerin yerinde ve zamanında tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulması anlamında önem arz ettiğini söyledi.

"TÜRKİYE 21. YÜZYILIN YILDIZ ÜLKESİ"
2011'de yapılacak genel seçimlere AK Parti Adana İl Teşkilatı olarak hazır olduklarını belirten Kebude, mahalle temsilcilerinin görüşlerinin son derece önemli olduğunun altını çizerek, demokrasiye, milli iradeye, AK Parti'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönül veren herkesin parti il yönetimindeymiş gibi çalışmalar yapmaları ve parti içindeki çalışmalara düzenli ve aktif olarak katılmaları gerektiğini belirtti. Kebude, "Bugüne kadar hep birlikte birçok başarıya imza attık. Bundan sonra da çok çalışarak daha birçok başarılı işe hep birlikte imza atacağız. Mahalle temsilcilerimiz bizim için çok önemli. Onlar bizim siyaseten uç beylerimizdir" dedi.
AK Parti ile birlikte Türkiye'nin, koyduğu hedeflere adım adım, kararlılıkla ve cesaretle ilerlediğini söyleyen Kebude, "Türkiye ekonomisiyle, ticaretiyle, üretimiyle ve hizmet sektörleriyle, ihracatıyla, turizmiyle bu ağır küresel kriz döneminde dünyanın en dinamik ekonomilerinden biri olarak dikkat çekmektedir" diye konuştu.
AK Parti döneminde sağlıktan eğitime, adaletten emniyete, tarımdan sanayiye, turizmden yatırımlara kadar birçok alanda çok yönlü bir değişimin hayata geçirildiğini vurgulayan Kebude, "Son 7.5 yılda aldığı mesafeyle Türkiye, 21'inci Yüzyıl'ın yıldız ülkelerinden biri olmayı şimdiden garanti etmiştir" dedi.

"VESAYETÇİ VE STATÜKOCU ANLAYIŞLAR ÇÖZÜLDÜ"
Son 7 yılda 23 ülkeyle Türkiye arasında vize uygulamasının kaldırıldığını söyleyen TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci ise yaptığı konuşmada, komşularla sıfır problem anlayışıyla bütün komşu ülkelerle sorunların masaya yatırıldığını söyledi.
Hem demokratik standartları yükseltmeyi hem de ekonomik zenginliği arttırmayı amaçladıklarını ifade eden Kirişci, AK Parti iktidarında Türkiye tarihinin en büyük demokrasi dalgasının yaşandığını söyledi. Türkiye'de vesayetçi ve statükocu anlayışların çözüldüğüne dikkat çeken Kirişçi, Anayasa değişikliğine mutlaka ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Türkiye'yi krizlerden krizlere sürükleyenlerin, kendi yanlışlarının faturasını daima millete ödettiklerini dile getiren Kirişçi, "Türkiye gibi, her alanda dünyaya entegre olmuş, ekonomisini, dış politikasını, sosyal yaşamını dünya ile bütünleştirmekte olan bir ülkenin, bundan böyle, demokrasi konusunda düşük standartlarda kalması düşünülemez" dedi.

"DEMOKRASİ STANDARTLARI, REFAHI ARTIRIYOR"
Türkiye'de demokrasinin standartlarının yükseldiği ve özgürlüklerin genişlediği her dönemde, ekonomik kalkınmanın hızlandığını ve refahın arttığını söyleyen AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da yaptığı konuşmada Demokratik Açılım Süreci'ne değindi.
"Demokrasinin askıya alındığı, vesayet altında bırakıldığı her dönemde Türkiye gerilemiş, insan hak ve özgürlükleri gerilemiştir. Buna bağlı olarak da soframızdaki ekmeğimiz, aşımız küçülmüştür" diye konuşan Küçükaydın, 2011'de yapılacak seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli ve kritik olduğunu söyledi. Küçükaydın, Demokratik Açılım süreci ile Türkiye'de birlik, beraberlik ve kardeşliği daha da pekiştirmek istediklerini kaydetti.
Demokratik açılımın ekonomi alanında yapılan icraatlarla desteklendiğini bildiren Küçükaydın, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP)'lerinin bir an önce bitirilmeleri için kaynak aktarıldığını belirterek, "Bu projeler sadece bulundukları bölgelere hizmet verecek, sadece bulundukları bölgelerin kaderini değiştirecek projeler değildir. Bu projeler tamamlandığında, Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu'yla birlikte tüm Türkiye'nin kaderi ve çehresi değişecektir. Bu projeler, terörün zeminini de ortadan kaldıracak, işsizlik ve göç sorununa getireceği etkin çözüm sayesinde bölge insanımızın istismar edilmesinin önüne geçecektir" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ İLK 10 EKONOMİ ARASINA GİRMEK"
AK Parti'nin iktidarı devraldığında Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında 26. sırada bulunduğunu fakat bugün 17. sıraya yükseldiğini söyleyen AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise "Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz" dedi.
Bunu başarmak için büyük bir gayret gösterdiklerini vurgulayan Ünüvar, "İhracatta, yatırımlarda, turizmde son 7.5 yılda Türkiye'ye ilkleri yaşattık. Türkiye'yi dünya ülkeleri arasında yıldızı hızla yükselen bir ülke konumuna yükselttik. Daha fazlasını başarmak zorundayız" diye konuştu.