Esnaf Odası Stk'larla Bir Araya Geldi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kartal, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Esnaf Odası Stk'larla Bir Araya Geldi
Akçakale Sungurtekin Restoranda gerçekleştirilen kahvaltıda Şanlıurfa il meclis üyeleri, sulama birlik başkanları, dernek başkanları, mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı. Yapılan kahvaltı sonrası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kartal yaptığı konuşmada, "Özellikle bugün beni kırmayıp toplantıya katıldığınız sizlere teşekkür ederim. Bu toplantımızın asıl amacı tanışmak, kaynaşmak ve ilçenin sorunlarını hep birlikte el ele vererek sorunlara çözüm bulmaktır. Bundan sonra bu toplantılarımızı her 15 günde yapılacak. Bildiğiniz gibi Esnaf ve Sanatkarlar Oda başkanlığını yaklaşık 40 günden bu yana devam ettirmekteyim. Kurumlar şahıs malı değildir, biz buna karşıyız. Bu kurumda halka aittir, bizler sadece kurumun yöneticileriyiz. Bu odayı hiçbir zaman siyasi amaçla kullanmayacağım. 40 yıldan bu yana oda Akçakale'de faaliyet göstermektedir. Odayı devralırken bir masa, bir sandalye, bir kayıt defterinden başka hiç bir şey yoktu. 40 günlük başkanlığım süresince bütün oda defterleri yenileyip, 40 metrekarelik bir mülk yeri tahsis ettik. İki adet bilgisayar aldık. Bundan sonra Akçakale Esnaf ve Sanatkarlar Odası gerek başkanı, gerekse üyeleri çalışmalarıyla esnafa hizmet edecektir. Esnaf Odası esnafa ve halka hizmet etmek zorundadır. Bizler esnafa daha iyi hizmet etmek için bu göreve talip olduk. Bu konuda her türlü görüş ve öneriye açığız" dedi.
Toplantıya katılan katılımcılar ise, toplantının faydalı olduğunu ve bu tür toplantıların ilçe yararı açısından devam edilmesi gerektiğini belirti.