Esenyurt Belediyesinin Eğitim Hamleleri sürüyor

Eğitim hizmet yarışını Esenyurt'ta standartların üzerine çıkaran Belediye Başkanı Kadıoğlu, yeni hamleleriyle gençlerin geleceğe dönük hedeflerinin önünü açmaya devam ediyor.

Esenyurt Belediyesinin Eğitim Hamleleri sürüyor
Esenyurt Hasbahçe Restauranta okul müdürleriyle yemekte bir araya gelen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu müdürlerin isteklerini dinledi. Eski ve yeni müdürlerle dayanışma, kaynaşma amaçlı düzenlenen yemeğe Başkan Kadıoğlu evsahipliği yaparken, İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, Başkan Danışmanı Metin Karakoç, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Yaşar katılanlar arasında yer aldı. Karşılıklı görüş alışverişinde de bulunulduğu toplantıda konuşan Başkan Kadıoğlu keşke dememem için çalışıyoruz diyerek, “Genç ilçemizin gençlerini sokaktan kurtarmak üzere, eğitimle ilgili daha fazla nasıl katkıda bulunuruz diye çabalıyoruz” derken, hedeflerini sıraladı. Müzik öğretmenleri Türker Doğan, Kemal Eren’in çaldığı ve Hazer Yakut’un yorumladığı müzik ziyafetiyle nezih bir ortamda yemeklerini yiyen okul müdürleri keyifli bir gece geçirdiler.

Kadıoğlu başarılar diledi

İlçe nüfusunun her geçen gün hızla arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, geleceğe dönük ilçe planlamasını 750 bin nüfusa göre yaptıklarını söyledi. Eğitimdeki hedeflerini sıralayan Başkan Kadıoğlu, Esenyurt’ta Oxford mübadeleli ünivertise kazandıracaklarının müjdesini verirken, “Bütün hedefimiz gençlerimizi daha çok başarıya ulaştırmak üzere yaptığımız çalışma içerisinde, çocuklarımızın, gençlerimizin daha da başarılı olmaları için emekli öğretmenleri de görevlendirerek, 20 mahallemizde okul yakınlarında 20 etüd sınıfları açmayı hedefliyoruz. 44 daha yeni okul yerlerimiz hazır ve planlara koyduk. Ayrıca; Romanlarla eğitim çalışmalarımız sürüyor. Sosyal bir toplum içerisinde A sosyal yaşayan insanın olması rahatsız eder. Romanlarla ilgili özel sınıflar hazırlayarak, dersler vereceğiz. Yeni yapacağımız konutlarla çok modern bir Roman mahallesi kurarak, vatandaşlarımızı o kötü yerlerden kurtaracağız ve onlara daha medeni bir yaşam sunacağız. Daha önceki yıllarda öğretmenlerin gelmek istemediği, vatandaşların kaçmak istediği bir yer iken, şimdi ise ilçemiz adından söz ettiriyor ve okullarımızın başarıları bizlere gurur veriyor. Esenyurt, İstanbul’da havası en temiz ilçelerinden de birisi olmakla birlikte eğitimde, kalitede ve her konuda kendini aşmıştır. Dev firmaların gözü ilçemize çevrilmiştir” diyerek, eski müdürlere yaptıkları görevlerinden dolayı teşekkür etti ve yeni görevlerinden başarılar dilerken, yeni göreve atanan okul müdürlerine de hayırlı olsun diyerek, başarılar diledi.

Uyumaz: Veliler sorumluluk almalı


Toplantıda kısa bir konuşma yapan Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, ilçede öğrenci sayısının 100 bine dayandığını söyledi. Esenyurt’a çok şeylerin yapıldığına dikkat çeken Kaymakam Uyumaz, “Eğitim gönüllüsü bir belediye başkanımızın olmasından dolayı çok şanslıyız. Dünyadaki bilgi çağını yakalamak için hızlı çalışma içerisindeyiz. İlçemiz çok yoğun göç alması da bizlere ve hepimize büyük sorumluluk yüklemektedir. Amacımız, el ele verdiğimiz zaman topluma dayalı hizmete odaklanarak, geride hoş seda bırakmaktır” dedi. Velilerin okullarına sahip çıkmaları gerektiğine de vurgu yapan Uyumaz, “Okul Aile Birliklerinin bütçesi iyi olması gerekiyor. Veliler okullarına sahip çıkmalıdırlar ve destek vermelidirler. Veliler sorumluluk alması gerekiyor. Eğitim ve sağlıkta İstanbul birincisiyiz. Bu anlamda başta Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu olmak üzere, okul müdürlerini, yöneticileri ve öğretmenleri kutluyorum” diye konuştu.

Özvatan: Esenyurt’u durdurmak çok zor


Esenyurt hız aldı gidiyor, bunu durdurmak artık çok zor diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, “Belediye başkanımızın çok büyük emekleri var ve kendilerine teşekkür ediyorum. Okullarımızda müdürlerimiz asaleten atandı ve bu kadroyla eğitimi daha da ileriye götüreceğiz. Eğitimde çocuklarımızın başarıları İstanbul’un dışına taşmıştır. Namık Kemal İlköğretim okulunda iki öğrenci proje yarışmasında birinci olmuşlardır. Asım Kocabıyık Borusan Anadolu Meslek Lisesi, Siteler İlköğretim okulu da girdikleri yarışmalarda derece alarak madalya getirmişlerdir. Bunlarla gurur duyuyor ve okul müdürlerini kutluyorum. Diğer yandan Romanlara okuma yazma kurslarına aday öğrenci belirlemek üzere 600 ev ziyaretinde bulunularak, 275 öğrenci kaydı yapılmıştır. Öte yandan ise, engelliler evlerinde ziyaret edilmesiyle tespit edilen öğrenci sayısı 165’i bulmuştur. Esenyurt’ta eğitim çok hızlı yol almaktadır” dedi. Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na isteklerini de sıralayan Müdür Özvatan, çıraklık eğitim merkezi okulunun açılması gerektiğini söylerken, okullarda bulunan eksiklikleri de sıraladı.