Dresden'de 'Türk Odası' Adlı Osmanlı Sergisinin Resmi Açılışı Yapıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Türckische Cammer' (Türk Odası) adlı Osmanlı sergisinin resmi açılışını yapmak üzere Almanya'nın Dresden kentine geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türckische Cammer" (Türk Odası) adlı Osmanlı sergisinin resmi açılışını yapmak üzere Almanya'nın Dresden kentine geldi. Açılışa Davutoğlu'nun yanı sıra, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ve Eyalet Başbakanı Stanislaw Tillich de katıldı.
Rezidans Sarayı'nda açılışı gerçekleştirilen serginin kurdelesini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ve Dresden Eyaleti Başbakanı Stanislaw Tillich birlikte kesti. Açılış konuşmasında Davutoğlu, "Sizlerle birlikte olmak benim için büyük bir onur. Türkiye ve Almanya ilişkileri sadece devletlerarası ilişkiler değil, aynı zamanda halklar arası, kültürler arası köklü ilişkilerdir" dedi.
Davutoğlu, "Bu köklü ilişkileri zenginlendirmek amacıyla bu serginin açılışını tertip etmeleri dolayısıyla Tillich ve Westerwelle'ye teşekkür ediyorum. Gelecekte Türk-Alman ilişkilerinin daha da gelişeceğini teyit ediyorum" şeklinde konuştu.
Davutoğlu'ndan sonra konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle de, Davutoğlu'nun sergi açılışına katılmasından dolayı büyük bir onur duyduğunu belirterek, "Bu serginin açılışıyla birlikte, sadece Dresden ya da Saksonya eyaleti adına değil, Almanya adına çok büyük bir açılışa imza atılmaktadır. Bu son derece önemli etkinlik ile birlikte Türkiye'nin büyük bir kültür ulusu olduğunu görmekteyiz" ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bakan Westerwelle, Tillich ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezdi. Rezidans Sarayı'nda açılan sürekli sergide 15 ile 19'uncu yüzyıllar arasında Dresden kralları tarafından toplanan ya da satın alınan yaklaşık 600 parça Osmanlı silahı ve eşyası yer alıyor. Davutoğlu, onuruna verilen resepsiyona katıldıktan sonra Suriye'ye gitti.