Kars Ülkü Ocakları'ndan Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'na Ziyaret

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış ve yönetim kurulu üyeleri, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

ABD Dış Temsilciler Meclisi'nde sözde Ermenistan soykırımı ile ilgili tasarının kabul edilmesinin ele alındığı ziyarette konuşan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, ülkücülerin bütün dünyadaki Türkleri bir millet olarak gördüklerini söyledi. Ersançmış, "Gerek Türkmenistan, gerek Kazakistan, gerek Özbekistan, gerek Kıbrıs ve gerekse Azerbaycan olmak üzere bütün Türk Cumhuriyetleri'ndeki soydaşlarımızın meseleleriyle ilgilenmek bizim varlık sebebimizdir. Bu bağlamda bütün dünya bilsin ki, Dağlık
Karabağ bizim meselemizdir, Hocalı soykırımı bizim meselemizdir, bizim davamızdır. Velhasıl bir bütün olarak Azerbaycan meselesi bizim davamızıdır. Çünkü Azerbaycan Türk dünyasının bir parçasıdır ve orada bizim gibi Müslüman ve Türk olan soydaşlarımız yaşamaktadır. Ülkü Ocakları olarak özelde Azerbaycan davasının, genelde ise Türk dünyası davasının takipçisi ve savunucusu olmaya devam edeceğiz. Soydaşlarımız asla ve asla yalnız değildir" dedi.
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Amerika'nın, Sorosçuların ve Ermenilerin, Müslüman Türklere karşı bir cephede birleşip faaliyetler yürüttüğünü hepimiz görüyoruz. Hiç olmayan yalan ve düzmece Emeni soykırım iddiasını dünyanın birçok yerinde propaganda yoluyla tanıtmaya çalışıp, ulusal meclislerde geçirmeye çalışıyorlar. Bunun bir örneğini de geçtiğimiz günlerde gördük. Bunun arkasından Doğu Kapı'nın açılması başta olmak üzere hem
Türkiye'yi hem de Azerbaycan'ı sıkıntıya sokacak talepler gelecektir. Asıl soykırımı Hocalı'da Rus destekli Ermeniler yapmıştır. Ama bütün dünya buna kör ve sağırdır. Çünkü bütün dünya Müslüman Türk'e karşı çifte standartlıdır. Ayrıca sizin şahsınızda Ülkü Ocakları'na da Hocalı soykırımı ile ilgili hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum, çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.
Ersançmış, ziyarette Başkonsolos Sultanoğlu'na bir de kitap hediye etti.