Cumhurbaşkanı Gül: 'Ab Ülkelerinin Terör Operasyonları Takdire Şayandır'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AB üyesi ülkelerce terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen koordineli ve kapsamlı operasyonların takdire şayan olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül: 'Ab Ülkelerinin Terör Operasyonları Takdire Şayandır'
Cumhurbaşkanı Gül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampusu'nda gerçekleştirilen "Akademi Ödülleri" törenine katıldı. Program öncesinde gazetecilerin sorularını değerlendiren Gül, PKK'ya yönelik AB üyesi ülkelerce yürütülen operasyonun takdire şayan olduğunu dile getirdi. Gül, "Terörle mücadelede uluslar arası işbirliği, dayanışma, daima önemlidir. Avrupa'daki demokrasi ve özgürlük havasını her zaman terör örgütleri istismar etmiştir. Avrupa Birliği'nin ve NATO'nun listesinde terör
örgütü olarak geçen örgüte karşı nihayet AB'nin harekete geçmesini tabii ki takdirle karşılıyorum" diye konuştu.
Ardından ödül törenine katılan Gül, yaptığı konuşmada Türk kültür hayatının zenginliğine vurgu yaptı. Gül, "Türk kültür hayatının zenginliğini hep beraber yaşayarak görüyoruz. Artık sadece Türkiye içerisinde başarılar değil, birçok dalda, Türkiye dışında da Türk insanı çok büyük ödüller ve takdirler kazanmaktadır. Türk sanatı dünyanın büyük başkentlerinde ilgiyle takip edilmektedir. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Türk sanatının değeri daha fazla anlaşılacaktır" dedi.
Konuşmasında 'Marifet iltifata tabidir' sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Marifet elbette iltifata tabidir ama yapılan güzel şeylerin bilinmesi tanınması takdir edilmesi çok ayrı bir değer ifade edilmektedir. Özel müteşebbislerin Türkiye'de giriştiği müzecilik faaliyetleri bizi gururlandırmaktadır. Uzun yıllar müzecilik devlet eliyle yapılmaktadır. Devlet eliyle yapılanlar elbette değerlidir ama özel sektörün ve kişilerin vakıflar kurarak bu sahada hizmet vermeleri her türlü takdirin üstündedir" diye
konuştu.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin 127. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen "Akademi Ödülleri"ne, kültür dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı TÜYAP, Türkiye İş Bankası ve Pera Müzesi almaya layık görüldü.
Ödül Töreni'nde bir anısını da anlatan Cumhurbaşkanı Gül, üniversite sınavına Mimar Sinan'da girdiğini belirterek, "Benim bu üniversiteyle ilgili bir anım var, ben üniversite imtihanına burada girmiştim. Ama iktisat fakültesini okudum. O zamana genç bir öğrenci olarak buradan çok etkilenmiştim. Bu üniversitenin Türk sanat hayatına çok büyük katkıları oldu" diye konuştu.