Adıyaman'ın 'Yediyaman'lı Yılları Sahnelendi

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü şehir tiyatro ekibi 2010 yılı sezonunu 'Yediyaman' adlı oyunla açtı.

Adıyaman'ın 'Yediyaman'lı Yılları Sahnelendi
Adıyaman Belediyesi Tiyatro Merkezi oyuncularının sahnelediği 'Yediyaman' adlı tiyatro oyunu ile Adıyaman'ın eski sosyal yapısından esintiler sahnelendi. Halk eğitim merkezi salonunda sahnelenen oyuna ilgi çok büyük olunca davetliler salona sığmadı. Adıyaman'ın eski isimlerinden olan 'Yediyaman' isimli tiyatro oyunu ile geçmiş yıllar yad edildi.
Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş tiyatro gösterisini izledi.
Tiyatro gösterisi öncesinde konuşan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, sosyal ve kültürel etkinliklerin dur durak bilmeden devam ettiğini belirterek, "Tiyatro eğitim merkezi 2010 yılının ilk perdesini bu akşam açıyor. İnsanların yaşı ilerledikçe eskiye özlem duyuyor. Bu akşamda bu özlemleri bir nebze olsun gidereceği. Adıyaman'ı nostaljik olarak yeniden yaşayacağız" dedi.
Açılış konuşmasının ardından sahne olan oyuncular 2 perde 6 sahneden oluşan 'Yediyaman' oyununu sahneledi. Adıyaman'ın kendi lehçesi ile geçmiş kültürünün sahneye konulduğu oyun geçmişle günümüz arasında köprü oldu. Oyunun sahne aralarında Grup Ezgi Diyarı adlı müzik gurubu da Adıyaman türkülerini seslendirdi. Oyunu izleyen davetliler keyifli dakikalar geçirirken, oyun sonunda izleyiciler oyuncuları ayakta alkışladı.