Gümüşhane'de Katı Atık Sorununda Mutlu Sona Doğru

Gümüşhane merkez ve tüm belediyelerin katı atık sorununu çözecek olan aktarma istasyonu için yer tespiti ve alt yapı çalışmaları hız kazandı

Gümüşhane'de Katı Atık Sorununda Mutlu Sona Doğru
Gümüşhane merkez ve tüm belediyelerin katı atık sorununu çözecek olan aktarma istasyonu için yer tespiti ve alt yapı çalışmaları hız kazandı. Gümüşhane Belediyeler Birliği bünyesinde yapılması planlanan iki aktarma istasyonu ve taşıma araçlarının tespiti noktasında gelişme sağlanıyor.
Bu amaçla (İSTAÇ) İstanbul Çevre Koruma ve Atık Maddeleri Değerlen. San. ve Tic. A.Ş. organizasyonu ile gerçekleşen değerlendirme toplantısı Gümüşhane Belediye Başkanı ve aynı zamanda Gümüşhane Belediyeler Birliği Başkanı olan Mustafa Canlı'nın makamında yapıldı. Toplantıya İSTAÇ adına Atiila Ayvaz, Koluman Motorlu araçlar Tic ve San AŞ adına Can Burak Cebecioğlu, aktarma istasyonu üst yapı şirketi FAUN adına Dolp Hulsbergen, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Bayram Karakoç, Mali Hizmetler Müdürü Kubilay Bozalan ve Fen İşleri Müdürü Recep Özdener katıldı.
Toplantıda kurulacak iki istasyon marifetiyle katı atıkların ayıklanıp özel aktarma araçlarıyla beraber Bayburt çöp toplama merkezine sevki ve yer tespitinin netleşmesi konusunda çalışmaların hızlandırılması benimsendi. Başkan Mustafa Canlı bu çalışmanın bir mihenk taşı olacağını ve devamında köylerle beraber bütün atıkların toplanması noktasında daha geniş kapsamlı projeler ortaya konacağını umduğunu anlattı.