Ovakent'te İmece Usulüyle İpek Böcekçiliği Yapılacak

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Ovakent beldesindeki Merkez İlköğretim Okulu sınıflarının projeksiyon cihazlarıyla donatılması için okul aile birliği, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler el ele vererek ipek böceği yetiştirecek

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Ovakent beldesindeki Merkez İlköğretim Okulu sınıflarının projeksiyon cihazlarıyla donatılması için okul aile birliği, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler el ele vererek ipek böceği yetiştirecek.
Bursa Koza-Birlik firması tarafından ücretsiz sağlanacak ipek böceği tohumları ile imece usulüyle ipek böcekçiliği yapılacak.Okulda yapılacak yetiştiriciliğe okul yönetimi, öğretmenler, veliler de katılacak. Koza haline dönüşen ipek böcekleri ardından Bursa'daki Koza Birlik'e satılacak. Elde edilecek gelirle okulda sadece bir sınıfta bulunan projeksiyon cihazının tüm sınıflara alınması sağlanacak.Okulun eksiklerinin giderilmesi için tüm okul ailesinin bu projeyle bir araya geleceğini kaydeden Ovakent Merkez İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Zeki Kaştı şunları söyledi: "Bu proje ile hem okulumuza ek gelir sağlanacak, hem de öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz arasındaki dayanışma güçlenecek. Ortak hedeflere hizmet edileceği için okul ailesi tek yumruk olmuş olacak. Kutuların bakımı okulda gerçekleştirilecek. Velilerimizin bu konuda yoğun ilgisi olacağından kuşkumuz yok. Ovakent Belediyesi de dut yaprakları ile böceklerin beslenmesini sağlayacak.
Ovakent Belediye Baykanı Ali Demirel de sokaklardaki dut ağaçlarının yapraklarını toplayarak ipek böceği yetiştiricilerine yem olarak vereceklerini belirtti.