Uted Onursal Başkanı Sefa İnan'dan Öğrencilere Tavsiyeler

Uçak Teknisyenleri Derneği(UTED) Onursal Başkanı ve Airport Tv Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan, Kayseri'de öğrencilerle 'Sivil Havacılık' üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Erciyes Üniversitesi, Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşide Sefa İnan, Sivil Havacılık Bölümü öğrencilerine mesleki bilgiler ve bir takım tavsiyelerde bulundu. Sefa İnan, "Havacılık ilerleme trendine göre düşünecek olursak şu anda Türk havacılık sektöründe ve yine genel olarak dünya çapında herhangi bir altyapı sorunu yok. Mesleğiniz güzel bir meslek ve aynı zamanda geleceğin mesleği. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. 10 yıl içinde kokpit'te insan kalmayacak. Belki sadece bir operatör gerekli olabilir. Fakat böyle bir mekanik olayda. Yani içinde insan taşıyan bir alet, her yeri mekanik, elektirik, dolayısıyla teknisyen şart. Bu da demektir bu mesleğin bitme ihtimali yüzde sıfır" diye konuştu.
Mesleği artık yapmadığını ve sevdiği için medya sektörüyle devam ettiği belirten İnan, "Şu anda bu mesleği yapmıyorum sevdiğim için medya sektörüyle devam ediyorum. Ama istesem yine devam ettirebilirim. Bu vasıfların benden alınması için 3 yılım daha var. Mesleği yapmasam da daha önemli başka bir şey yapıyorum. Burada gençlerimize katkıda bulunuyorum" diyerek sözlerini sürdürdü.