Tatvan Atatürk Lisesi Tiyatro Gurubu Türkiye'ye Açılıyor

Bitlis'in Tatvan Atatürk Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan tiyatro gurubu, 'Kibarlık Budalası' oyunu ile Türkiye turnesine çıkmaya hazırlanıyor.

Tatvan Atatürk Lisesi Tiyatro Gurubu Türkiye'ye Açılıyor
  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hidayet İke ' nin yönetmenliğini yaptığı ' Kibarlık Budalası ' oyunu , 4 Mart 2010 Perşembe günü Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi ' nde sahnelenecek . Okulda provalarının devam ettiği oyunun gösterilerine 5-6 Mart 2010 tarihleri Tatvan ' da devam edeceği , 9 Mart 2010 tarihinde Van Devlet Tiyatrosu ' nda , 10 Mart 2010 tarihinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kültür Merkezi ' nde sahne alacağı belirtildi .
15 Mart 2010 tarihinde Fatih Üniversitesi , 17 Mart 2010 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi sahne alacaklarını belirten tiyatro yönetmeni Hidayet İke , köklü bir geçmişe sahip olan okulda , öğretimde olduğu gibi kültürel ve sportif alanlarda da adından söz ettirmeye devam edeceklerini belirtti . İke , " Tiyatro oyunumuz olan ' Kibarlık Budalası ' 17 ' nci Yüzyılda Jean Baptiste Poquelin Moliere tarafından yazılmış olan bu klasik komedi , güldürürken düşündüren ve eğiten bir klasisizm anlayışını yansıtır . Zengin , saf , cahil bir adamın kibar olmak için verdiği mücadele ve bu mücadele sırasında düştüğü gülünç durum konu ediliyor . İki perdelik bir oyun olan ' Kibarlık budalası ' tarafımızdan yeniden uyarlanarak sahneye konuldu . Oyunun başına eklenen prologue kısmı da Fransızca olarak uyarlanmıştır . İstanbul ' da diktirilen kostümler 17 ' nci Yüzyıl Fransa ' yı anlatan dönem kostümleri olarak hazırlanmıştır " dedi .
Avrupa Kültür Başkenti İstanbul ' da kültürün bir parçası olarak bu programı tertiplediklerini belirten İke , " İstanbul ' daki etkinliklerde biz de varız . Tiyatro severleri İTÜ sahnesine davet ediyoruz " şeklinde konuştu .
Oyunun hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen Tatvan Kaymakamı Mehmet Şefik Güldibi , Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok , 10 . Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar ' a teşekkür eden İlke , ayrıca Fatih Üniversitesi Sanat Yönetmeni Aydemir Gültekin ' e katkılarından dolayı şükranlarını sundu .