Posbıyık, Hastane Konusunda Sert Konuştu

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, DDY arazisine yapılması gündeme gelen yeni hastane için sert konuştu.

Posbıyık, Hastane Konusunda Sert Konuştu
  Zonguldak ' ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık , Belediye Meclisi ' nin Mart ayı birinci toplantısında gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu . Belediye Başkanı Halil Posbıyık , ilçeye kurulması düşünülen 400 yataklı hastane için Kaynarca Konutları ' nın bitişiğindeki 170 dönümlük belediye arazisini önerdi . Belediye meclis gündeminden önce açıklamalar yapan Posbıyık , Zonguldak ' ın en fazla vergi veren 10 il içerisinde yer bulunduğunu , ancak bu vergilerin geri dönüşünden en az yararlanan bölge olduğunu söyledi . Sağlık Bakanlığı ' nın hastaneyi vatandaştan aldığı paralarla yapacağını kaydeden Başkan Posbıyık , " Hastane yeri için yer ' Bulmazsanız yapmam ' ne demek? Yeri de bulacaksın , hastaneyi de yapacaksın . Yer olarak Osmantepe ' yi gösterdik ama gözlerini Aralık ayında hazineye devredilen Devlet Demir Yolları ( DDY ) arazisine diktiler . Buraya hastane olmaz . Bu Ereğli ' ye ihanet , DDY arazisinin yok olması demektir . Ben sağ olduğum sürece buraya hastane yapılmasına karşı koyarım . Osmantepe ' yi hastanenin gelişmesine olanak verecek 600 dönümlük orman arazisine bitişik olmasından dolayı önerdik . Zonguldak ' ta Araştırma Hastanesi inşa edilirken , ' Dağın başına hastane olur mu ' dediler ama şu anda büyüyen hastane için yeni arsa bulamıyorlar " dedi .
Yeni hastane için bir yerde öneren Başkan Posbıyık , TOKİ ' nin toplu konut için ayırdığı 170 dönümlük arazinin 100 dönümünü bedeli olarak verebileceklerini söyledi . Posbıyık , " Belediye olarak Subaşı ' na kadar olan bölgede nereye yapılırsa oraya destek veririz . İlla Osmantepe olmazsa olmaz demiyoruz . ' Vatandaş orada arsasına para istiyor ' deniyor . Tabii isteyecek . Parasız verip bağış mı yapacak? Kaynarca ' da toplu konut alanının hemen yanında belediyenin TOKİ ' nin toplu konut yapması için ayırdığı 170 dönümlük arazi var . Bu yerin 100 dönümünü bedeli karşılığında hastane için verelim . Burasının gelişmesi için çevresinde vatandaşa ait yeterli alan var . Çözümün önünü ' Arsaya para vermeyiz ' şeklindeki açıklamalarla bunun önünü tıkayıp , bahane bulamazsınız " diye konuştu .
Belediye meclis toplantısında , Osmantepe ' ye yapılacak yolun imar planına alınması ve Devlet Demir Yolları arazisinin imar planına ilişkin imar komisyonu raporları gerçekleştirilen , oylama sonucunda belediye meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi . Belediyenin bankalarla protokol imzalayabilmesine ilişkin gündem maddesi ve Belediye Düğün Salonu ile belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarının ulaşım altyapısından yararlanma ücretleri oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna , özel halk otobüslerinin çalışma ilkeleri ve Hukuk İşleri Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliği ise Hukuk Komisyonu ' na havale edildi .
Meclis Toplantısında görüşülecek diğer konular da 4 Mart Perşembe gününe sarkıtıldı .