Kocasinan, Afşin'e Kayseri'nin Başarısını Anlattı

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Türkiye'de kentsel dönüşümü uygulayan ilk belediye olduklarını söyledi.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, belde belediye başkanları ve belediye personeliyle Başkan Bekir Yıldız'ı ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Afşin temsilcilerini Kayseri'de görmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Yıldız, "Türkiye'de kanunu ve lafı bile yokken kentsel dönüşümün ilk kez Kocasinan Belediyesi tarafından uygulanmış modeli var. Hükümetler o modeli geliştirerek kentsel dönüşüm yapmaya gayret ediyor. Bugüne kadar yüzlerce belediye eski plansız yapıların planlı ve imarlı hale gelmesinde, kentsel dönüşümde epey mesafe kat ettiğimiz için çalışmalarımızı incelemeye değer görüp buraya gelerek inceliyor" dedi.
Afşin'in termik santralden kaynaklanan çok önemli problemi olduğunu vurgulayan Yıldız, "Hava kirliliği ve şehrin yerinin değişmesi gibi bir sorunu olduğunu biliyorum. Kentsel dönüşüm mü yoksa şehri taşımak mı sorusu ciddi olarak sorulmalı, doğru cevap bulunduktan sonra milletvekilleri, belediye başkanları ve Ankara ile bir yön çizilerek ona göre hareket edilmelidir. İnsanın içinde heves yoksa belediyecilik yapamaz. Belediyeci için de mesai söz konusu olmaz" şeklinde bilgiler verdi.
Kayseri'nin 250 kilometre doğusunda 40 bin nüfuslu bir ilçe olduklarını belirten Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, "3 aşamalı belediyeciliğin henüz yol, kaldırım ve su ile uğraşan bölümündeyiz. Eksiklerimizi önemli deneyimler yaşamış belediyelerimizden bilgiler devşirerek daha isabetli, ucuza, kolayca nasıl gideririz diye düşündük. Buna en iyi örnek de Kayseri ve belediyeniz. Uzun yıllardır bu işin içerisindesiniz, duayen sayılırsınız. Hem fikirlerinizden hem çalışmalarınızdan hem çalışan arkadaşlarınızın bilgilerinden faydalanmak için buradayız. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.