Denizli Belediyesi Tiyatro Seçmeleri Başladı

Ünlü tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy, Denizli Belediyesi'nin kentte tiyatronun gelişimi ve yaygınlaştırılmasına dönük başlattığı çalışmalara destek olmak adına Denizli'ye geldi.

Tekin Akmansoy, konservatuvar bünyesinde verilecek tiyatro ve drama dersleri için Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen seçmelere katıldı.

Denizli'nin tarihten gelen tiyatro birikimini günümüze yansıtmak için bir dizi çalışma yürüten Belediye, Türk Tiyatrosu'nun duayen ismi Denizlili Tekin Akmansoy'u Denizli'ye davet etti. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen ve Denizli'de sanat adına yapılacak her çalışmaya destek olacağını dile getiren Tekin Akmansoy, Denizli Belediye Konservatuvarı bünyesinde verilecek tiyatro ve drama derslerine katılmak isteyenler için gerçekleştirilen seçmelere katıldı.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Tekin Akmansoy gibi değerli bir sanatçının Denizli Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalara yön vermesinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Tekin Akmansoy gibi büyük bir usta ile Denizli'de tiyatronun gelişimi için çalışıyor olmanın bir şans olduğunu dile getiren Çınar, şöyle konuştu: "Tiyatro konservatuvarımızın yürüttüğü çalışmalarda hep eksikliğini hissettiğimiz bir alan olmuştur. Bu konuda geç kalmışlığın sorumluluğunu üzerimize alıyoruz. Ancak, bu vesile ile Denizli'nin yetiştirdiği usta bir sanatçı ile çalışacak olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Eminim bu büyük değer ile birlikte kaybedilen zaman telafi edilecektir. Onun yönlendirmeleriyle çok güzel işler çıkaracağımızı biliyoruz. Bize çalışmalarımızda destek olduğu için teşekkür ediyorum."

Ünlü sanatçı Tekin Akmansoy da elemelerin sonunda bir değerlendirme yaptı. Geleceğin tiyatrocularını iyi bulduğunu anlatan Akmansoy, "Tiyatroya hevesli olan çok genç var. Bu kadar müracaatın olması bizleri sevindirdi. Geçmişten beri sanatla içi içe olan bir şehirde yaşıyoruz. Denizli'de bugüne kadar bir şehir tiyatrosunun olması gerekiyordu" dedi.

Müracaatta bulunan 172 kişi elemelerin ilk günü tiyatro alanındaki hünerlerini sergilerken, Akmansoy da, her adayla yakından ilgilenerek değerlendirmelerde bulundu.