46. Kütüphane Haftası 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nde Kutlandı

Kayseri'de Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 46. Kütüphane Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

46. Kütüphane Haftası 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nde Kutlandı
  75 . İl Halk Kütüphanesi ' nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Fahri Oluk , İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş , öğrenciler ile velileri katıldı . Törende açılış konuşmasını yapan 75 . Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Ersin Eroğlu " Bilgi çağında kütüphaneler çok faydalıdır . Kütüphanelerin vatandaşa ücretsiz bilgi dağıtmaları sayesinde önemli işlevlere sahip " diye konuştu .
İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Toymuş ise yaptığı konuşmasında , " Ne yazık ki günümüzde okuma alışkanlığı insanların ihtiyaç sıralamasında çok gerilerde kaldı . Avrupa okuma alışkanlığında 18 . sırada yer alırken Türkiye üzülerek belirtmeliyim ki 235 . sırada yer alıyor " dedi .
Kütüphane kaynaklarından en çok yararlanan öğrencilerden Hatice Kübra Yakuter , Merve Nur Duymaz , Mesut Ulusoy , Mert Gökduman ' a ödül verildi .
En çok kitap okuyan Hatice Kübra Yakuter " Kütüphaneye üye olduğum günden beri bilgilerimin daha çok arttığını farkettim " dedi .
Tören sonrasında , Kültür Bakanlığı ' nın göndermiş olduğu kitaplardan oluşan Süreli Yayınlar bölümü Vali Fahri Oluk tarafından açıldı .