Galatasaray Fenerbahçe derbisi için geri sayım başladı

Ali Sami Yen Stadı'nda bugün oynanacak Galatasaray ile Fenerbahçe maçına sadece saatler kaldı. Fenerbahçe'nin de Galatasaray'ın da taraftarları gece saatlerinden itibaren staddaki yerlerini aldılar. Turkcell Süper Lig'deki Lider Bursaspor'un yenilmesi derbinin önemini bir kat daha artırdı. Bugün saat 19:00'da oynanacak karşılaşma dünyanın e

Galatasaray Fenerbahçe derbisi için geri sayım başladı
  Ali Sami Yen Stadı ' nda bugü ; n oynanacak Galatasaray ile Fenerbahç ; e maç ; ına sadece saatler kaldı . Fenerbahç ; e ' nin de Galatasaray ' ın da taraftarları gece saatlerinden itibaren staddaki yerlerini aldılar . Turkcell Sü ; per Lig ' deki Lider Bursaspor ' un yenilmesi derbinin ö ; nemini bir kat daha artırdı . Bugü ; n saat 19 : 00 ' da oynanacak karşılaşma dü ; nyanın en bü ; yü ; k derbileri arasında gö ; steriliyor .

Ali Sami Yen Stadı ' nda saat 19 . 00 ' da başlayacak ve Lig TV ' den naklen yayınlanacak maç ; ı , kariyerinde 7 . kez derbiye ç ; ıkacak FIFA kokartlı hakem Cü ; neyt Ç ; akır yö ; netecek .


GALATASARAY ' DA ARDA SAHADA

Ali Sami Yen Stadı ' nda bu sezon yaptığı 12 lig maç ; ından 9 ' unu kazanan , 3 ' ü ; nde berabere kalan ve rakiplerine hiç ; yenilmeyen Galatasaray ' a , derbi ö ; ncesi kaptan Arda Turan ' dan mü ; jdeli haber geldi . Sakatlığı nedeniyle son Trabzonspor maç ; ında forma giyemeyen Arda , iyileşti ve Fenerbahç ; e karşısında gö ; rev verilmesi halinde forma giyebilecek . Galatasaray ' da Kewell ' ın sakatlığı ise sü ; rü ; yor .

MUHTEMEL 11 ' LER

Galatasaray : Leo Franco , Sabri , Neill , Servet ( Emre Gü ; ngö ; r ) , Hakan Balta ( Caner ) , Keita , Mustafa , Barış , Giovani , Arda ( Elano ) , Jo

Fenerbahç ; e : Volkan Demirel , Gö ; khan Gö ; nü ; l , Lugano , Bilica , Andre Santos , Mehmet Topuz , Selç ; uk , Emre ( Deivid ) , Vederson ( Ö ; zer ) , Alex , Gü ; iza .

ŞAMPİYONLUK YARIŞINDAN KOPMAMAK İÇ ; İN

Ligde Bursaspor ' un 58 , Galatasaray ' ın 53 , Fenerbahç ; e ' nin ise 52 puanı bulunuyor .

Derbi maç ; ı ( A ) Milli Futbol Takımı ' nın yeni teknik direktö ; rü ; Guus Hiddink ' in de izlemesi bekleniyor .

DERBİ , FIFA ' DA TEK CÜ ; MLE!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ( FIFA ) , resmi internet sitesinden Turkcell Sü ; per Lig ' de hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahç ; e derbisini takipç ; ilerine tek cü ; mleyle aktardı .

Avrupa ' nın ö ; nde gelen liglerinde hafta sonu oynanacak maç ; larla ilgili bir haber hazırlayan FIFA editö ; rleri , Tü ; rk futbolunun bir numaralı derbisi olan ve bazı araştırma şirketlerinin ' Dü ; nyanın en ö ; nemli derbilerinde zirvede gö ; sterdiği Galatasaray-Fenerbahç ; e derbisini sö ; z konusu haberin sonlarında tek cü ; mleyle duyurdu .

Haberde ö ; ncelikli olarak La Liga ' da oynanacak Real Madrid-Atletico Madrid derbisine dikkat ç ; eken editö ; rler , Galatasaray-Fenerbahç ; e derbisini ise Rusya ' da oynanacak Spartak Moskova-Lokomotif Moskova derbisiyle birlikte sayfalarına taşıdı .

FIFA , geç ; tiğimiz gü ; nlerde yağmur nedeniyle ertelenen ve ö ; nceki gü ; n oynanan Boca Juniors-River Plate ( Superclasico ) derbisini hem ö ; ncesinde hem de sonrasında manşetine taşımıştı .

130 milyon euro ' luk G . Saray ile 113 milyon euro ' luk Fenerbahç ; e dü ; nyanın da takibinde

Tü ; rkiye ve dü ; nya bir kez daha G . Saray-F . Bahç ; e derbisine kilitlendi . Almanya merkezli site ' www . transfermarkt . de ' ye gö ; re G . Saray ' da futbolcuların değeri 130 milyon , F . Bahç ; e ' de ise 113 milyon euro . Yani bu akşam Ali Sami Yen ' de 243 milyon euro ' luk futbolcular mü ; cadele edecek , kazanan takım kasasına 354 bin TL koyacak . ' Bü ; yü ; k ' takımlar en ç ; ok parayı derbilerde ( Tribü ; n gelirleri , reklam ve ü ; rü ; n satışları da dahil ) kasasına koyuyor .


Hayat duruyor
Geç ; tiğimiz aylarda İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Mü ; şavirler Odası ' nın ( İSMMMO ) ' Derbi ekonomisi ' başlıklı araştırmasına gö ; re G . Saray , Ali Sami Yen ' deki derbilerde tribü ; n geliri olarak 750 bin lirayı kasasına koyuyor . F . Bahç ; e ise 52 bini aşan Saracoğlu ' nun kapasitesi ve ü ; rü ; n satışlarıyla birlikte bir derbiden yaklaşık 2 . 5 milyon lira kazanıyor . Milyon liralık ciroların yapıldığı derbilerin oynandığı 1 . 5 saatlik bö ; lü ; mde ise hayat duruyor .