Çanakkale Boğazı Girişinde İki Gemi Çarpıştı

Çanakkale Boğazı girişinde, uluslararası sularda yabancı bayraklı iki gemi çarpıştı. Kazada iki gemide de hafif çapta hasar meydana geldi.

  Edinilen bilgiye gö ; re , Romanya ' dan Lü ; bnan ' a mısır gö ; tü ; ren Sn Vincent bayraklı ' Sandrella ' isimli yü ; k gemisi , Ç ; anakkale Boğazı girişinde uluslararası sularda Romanya ' dan İspanya ' ya giden Liberya bayraklı ' Fiesta ' isimli yü ; k gemisi ile ç ; arpıştı . Kazada gemilerdin birinin ö ; n , diğerinin de arka kısmında hasar meydana gelirken , ö ; len ya da yaralanan olmadı . Gemi kaptanlarının telsiz kanalı ile durumu Deniz Trafik İstasyonu ' na bildirmesinin ardından bö ; lgeye Kıyı Emniyeti Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne ait bot ile rö ; morkö ; rler gö ; nderildi . Gemilerin ç ; arpışmanın ardından birbirlerinden ayrıldığı ve kendi imkanları ile Bozcaada ' nın kuzeyindeki bö ; lgeye giderek demirleyeceği ö ; ğrenildi .

Denizcilik Mü ; steşarlığı Ç ; anakkale Bö ; lge Mü ; dü ; rü ; Ender Kurt , gemi kazasının ardından bö ; lgeye ekiplerin intikal ettiğini belirterek , ' Her iki gemide de hafif ç ; apta hasar meydana gelmiş durumda . Geminin birinin ö ; n , diğerinin de arka kesiminde hasar bulunuyor . Denizde bir kirlilik sö ; z konusu değil . Ö ; len ya da yaralanan da yok . Gemiler Bozcaada aç ; ıklarında demirleyerek gerekli işlemler yapılacak ' dedi .