Tbmm Maden Komisyonu Üyeleri, Eşme'de Kaybolan Umut'un Ailesiyle Görüştü

TBMM Maden Komisyonu üyeleri, geçen pazartesi akşamı Eşme Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'ndan kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık'ın ailesiyle görüştü.

  Komisyon üyeleri , okul bahçesinde aile ile bir araya gelerek konu hakkında bilgi aldı . Balık ' ın ailesi , milletvekillerine çalışmaların yetersiz olduğunu , o gece yurtta nöbetçi olarak kalan 3 öğretmenin suçlu olduğunu iddia ederek savcılığın da gerekli işlemleri zamanında yapmadığını öne sürdü . Komisyon üyeleri , ailenin şikayetlerini dinledikten sonra Umut ' un bulunması için yapılan çalışmaları incelemek ve olayı mahallinde araştırmak amacıyla Eşme ' ye geldiklerini bildirdi .
Milletvekilleri YİBO ' da kalan bazı öğrencilerle de sohbet ederek okul ve Umut ' un durumu ile ilgili bilgi almaya çalıştı . Bu arada bazı öğrenciler milletvekillerine yurtta porno film izlettirildiğini iddia etti . Milletvekilleri daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek konuyu takip edeceklerini bildirdi . Aralarında BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan ' ın da bulunduğu komisyon üyeleri , incelemelerini tamamladıktan sonra ilçeden ayrıldı .