Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Muhalefet, Anayasa Değişikliği Konusunda Hamaset Yapıyor'

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti MMP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Muhalefet, anayasa değişikliği konusunda hamaset yapıyor. Biz yaparsak olur siz yaparsanız olmaz siyaset değil hamasettir" dedi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, ortaya somut öneriler konulması gerektiğini belirterek, "Bu bir ilktir, sonrasında milletten yetkiyi alan yeni hükümet gerekli değişiklikleri yapar. Başbakanı da AK Parti'nin girişimini destekliyoruz. Birisi sivil anayasa girişimini başlatmalıydı. Başbakanın sivil anayasa ısrarı son derece önemlidir. Türk demokrasisi adına tarihi bir adımdır. Desteklenmelidir. Desteklemeyenler siyaset değil hamaset üretmektedirler" diye konuştu.
Ahmet Reyiz Yılmaz, demokrasinin her zaman askerin gölgesi altında kaldığını savunarak, "Cumhuriyet tarihimiz askeri militarist anayasalarla ömrünü geçirmiştir. Şimdi bir hükümet eksik yada fazla sivil inisiyatif alarak bir anayasa sunuyor. Önemsenmesi gereken budur. AK Partinin bu girişimi eksik olsa da kusurları varsa da sivil bir girişim olması ve sivil anayasaların yapılabilme yolunu açtığı için desteklenmelidir. Bu meclis anayasa yapamaz sözü halkı inkar ve militarist tutumun yansıması ve
siyaset üretemeyen yapının hamasetinden başka bir şey değildir. Bu milletin ileride seçeceği her hükümet gibi bu hükümetinde anayasa yapma hakkı vardır. Hamaset ile siyaseti birbirine karıştıran muhalefet siyaseti çökertmiştir. Her konuya hayır demekle muhalefet olmaz.Bu anlayış neyin doğru neyin yanlış olduğunu da karartmaktadır.Siz her şeye olumsuz ve hayır derseniz doğru söylediğiniz konularda da güvenilirliğinizi kaybedersiniz" açıklamasında bulundu.