Varto Anaokulu Yararına Etkinlik

Muş'un Varto ilçesinde Ana Okulu Müdürlüğü, okulun bahçe düzenlemesine maddi katkı sağlamak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Varto Anaokulu Yararına Etkinlik
Yapılan etkinliğe Varto Belediye Başkanı Gülşen Değer, Varto Cumhuriyet Savcısı Mustafa Dağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, Şube Müdürü Remzi Tepe, öğretmenler ve veliler katıldı. Konuklara hitaben bir konuşma yapan Varto Anaokulu Müdiresi Sevgi Doğan, küçük yaşta eğitimin önemine değindi. Doğan "Çocuk ne yaşıyorsa onu öğrenir. Bir çocuk sürekli eleştirilmişse kınamayı ve ayıplanmayı öğrenir. Eğer bir çocuk kin ortamında büyümüşse kavga etmeyi öğrenir. Eğer bir çocuk aşağılanmışsa sıkılıp utanmayı öğrenir. Eğer bir çocuk utanç duygusuyla eğitilmişse kendisi suçlamayı öğrenir. Eğer bir çocuk hoş görü ile yetişmişse sabırlı olmayı öğrenir. Eğer bir çocuk yüreklendirilmişse, kendine güven duymayı öğrenir. Eğer bir çocuk övülmüş ve beğenilmişse taksim etmeyi öğrenir. Çocuklarımız için eğitim parkına katkıda bulunduğunuz ve bu güzel günde bizimle beraber olduğunuz için herkese teşekkür ederim" dedi.
Yapılan tatlı yarışmasında birinci olarak Züleyha Tepe seçildi ve hediyesi verildi. Sakız alma çekilişinde ise çeyrek altın ilçe esnafından Bedri Koç'a çıktı. Bedri Koç, altını anaokuluna hibe etti. Yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere verilen hediyelerin ardından ve verilen yemekle etkinlik sona erdi.