Karsan otobüs üretimi için düğmeye bastı

Karsan, İtalya otobüs sektörünün önde gelen kuruluşlarından BredaMenarinibus'un modellerinin üretimi, Türkiye'de satışı ve BredaMenarinibus'a ihracatı konusunda şirketle Ön Anlaşma imzaladı.

Karsan, İtalya'nın önde gelen otobüs üreticisi BreadaMenarinibus'un otobüslerini üretmek, satmak ve BredaMenarinibus'a ihraç etmek üzere şirketle Ön Anlaşma - MoU (Memorandum of Understanding) imzaladı. Karsan bu aşamada BreadaMenarinibus'un 8 metreden 12 metreye, CNG (Compressed Natural Gas/Sıkıştırılmış Doğal Gaz) ve dizel otobüs modellerinin deneme üretimine Nisan ayında başlayacak. Bu kapsamda BredaMenarinibus'a ihraç edilmek üzere aylık üretim kapasitesinin belirli bir bölümü garanti edilecek.

Deneme üretimi için belirlenen dört aylık sürenin sonunda, taraflar arasındaki işbirliğinin kapsamının genişletilmesi, seri üretim ve pazarlama faaliyetlerini içeren ve stratejik ortaklık niteliği taşıyan nihai anlaşmanın imzalanması öngörülüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Karsan CEO'su Murat Selek otomotiv sektörünün içinde bulunduğu zorlu dönemde imzalanan bu anlaşmanın sadece Karsan için değil, Türk otomotiv sanayii için de önemli bir aşama olduğunu belirterek, "BredaMenarinibus ile imzaladığımız bu Ön Anlaşma ile Karsan'da başlattığımız 'değişim' kapsamında belirlediğimiz "Ulaşımda Sınırsız Çözümler" vizyonu doğrultusunda önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Bu suretle, ticari araç alanındaki global oyunculardan Peugeot - Citroen, Hyundai Motor Company ve Renault Trucks ile işbirliklerini başarıyla yürüten Karsan, şimdi de büyük otobüs segmentine yönelerek izlemekte olduğu büyüme odaklı strateji doğrultusunda bir ilke daha imza atmış oluyor" dedi.

Selek, Karsan'ın üreteceği modellerin, dün kapılarını açan "Busworld Türkiye 2010"daki BredaMenarinibus standında sergilendiğini belirterek, BredaMenarinibus'un bu fuarda ilk defa yer almasının Türkiye pazarına olan inancının önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı.