Kayseri Meteoroloji Bölge Müdürü Ziya Çolak'tan Yamula Barajı Açıklaması

Kayseri Meteroloji Bölge Müdürü Ziya Çolak Yamula Barajı'nın şuan Kayseri'nin iklimine herhangi bir etkisinin olmadığını söyledi.

Kayseri Meteoroloji Bölge Müdürü Ziya Çolak'tan Yamula Barajı Açıklaması
Dünya Meteoroloji Günü Nedeniyle Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törene başta Vali Yardımcısı Turgay Ergin çok sayıda daire müdürü ve davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Dünya Meteoroloji Günü kutlamalarına destek verenlere Vali Yardımcısı Turgay Ergin tarafından plaketleri verildi.
Törende konuşma yapan Kayseri Meteoroloji Bölge Müdürü Ziya Çolak, Kayseri'nin karasal bir iklime sahip olduğunu belirterek, "Kayseri'de ölçülen en yüksek sıcaklık değeri 1950 yılında 40 dereceye ulaştı. En düşük sıcaklık ise -39 derece ölçüldü. Kayseri'ye en fazla yağış ise Nisan ayında, en az yağış da Ağustos ayında düşüyor" dedi. Çolak, Kayseri'ye yıllık ortalama 390 kilogram yağış düştüğünü belirterek, "2008 yılında Kayseri en çok yağışını aldı ve bu yılda 488.6 kilogram yağış düştü. Bu oran Kayseri'nin yıllık ortalamasının çok üzerinde bir rakam" dedi.
Yamula Barajı'nın yapılmasından sonra Kayseri'deki iklimin değişeceği yönünde beklenti olduğunu ve bir çok kişinin, "Yamula Barajı'nın Kayseri'nin ikliminde etkisi var mı?" diye sorduğunu anlatan Çolak, "Yamula Barajı'nın şu anda Kayseri'ye büyük bir etkisi yok. Bunu Kayseri'nin nem oranlarından da görmek mümkündür. Yamula Barajı belki kendi çevresinde bir etki yaratmış olabilir ancak Kayseri'nin iklimini etkilemede büyük bir payı yok" şeklinde konuştu.