Kafkas, Evi Gibi Hissettiği Kulübünden Ayrılmaktan Üzgün

Kayserispor, kötü gidişata "dur" demek için Trabzonspor maçında alacağı galibiyetle çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

Kadir Has Tesisleri'nde antrenmanını sürdüren Kayserispor'da, Sarı-kırmızılı futbolcular, kapalı sahada çalışmalarına düz koşu, ısınma hareketleri ve kondisyon yaparak başladı.
Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıldır takımda şansızlıklar yaşandığını, bu şansızlıkların ise kendisinin şansızlığı olduğunu dile getirerek, "Bir daha Kayserispor'da bu tür şansızlıklar yaşanacağını düşünmüyorum. Bu benim şansızlığım" dedi.
Lige iyi başlayan takımın defans hattındaki oyuncu eksikliklerini ikinci yarı kapatamadıklarını dile getiren Kafkas, "Defansta çok genç oyuncular hata yapıyorlar ama bunlar zaman içerisinde çok iyi olacaklar. Uzun süren sakatlığının ardından Toledo aramıza katıldı. Toledo'yu Trabzonspor karşısında oynatırsak bizim için büyük bir kazanç olur" diye konuştu.
"GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VAR"
Çalışmalara ağırlık vererek galibiyet serisini tekrar yakalamayı hedeflediklerini ifade eden Kafkas, Trabzonspor maçını değerlendirerek, "Trabzon karşılaşmasından galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum. Galibiyete ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
"YAŞANAN OLAYLAR BENİM ŞANSIZLIĞIM"
Takımda iki senedir şansızlıklar yaşandığına değinen Kafkas, "Daha önce söylediğim gibi takımın kimyası bozuldu. Bir yandan başkaları ile yarışırken diğer yandan defans sıkıntısı gibi eksiklikleri düzeni oturtmak kolay olmuyor. İleri de Kayserispor'un çok iyi olacağını düşünüyorum. Gelecek sene daha iyi olacak bir takım özellikle genç oyuncularda tecrübe kazandı. Bunu hep beraber gelecek sene ben dışarıdan, siz içerden göreceksiniz" şeklinde konuştu.
"UMUT KOÇİN VE DURMUŞ BAYRAM SANIK DEĞİL, TANIK OLARAK GİTTİ"
Yasadışı bahis operasyonu sebebiyle Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan sarı-kırmızılı ekibin genç oyuncuları Umut Koçin ve Durmuş Bayram'ın sanık olarak değil, tanık olarak İstanbul'a gittiklerine vurgu yapan Kafkas, "Kendilerine Bilal Aziz'den mesaj gelmiş. Genel Menejer Süleyman Hurma ise bunu federasyona bildirmişti. Kendimden ne kadar eminsem o çocuklardan da o kadar eminim. Takımın adına ve kendi adına leke getirecek bir şey yapmamışlardır" diye konuştu.
"BURASI BENİM EVİM GİBİ"
Tüm olumsuzluklara rağmen sürdürdüğü başarılı çalışmalarıyla Kayseri halkından takdir toplayan Teknik Direktör Kafkas, karar verirken çok zorlandığını ancak bu kararın kendi adına ve Kayserispor adına doğru olduğuna inandığını söyledi. Sezon sonu ayrılacak olan Kafkas, "Bura benim evim gibi" dediği Kayserispor kulübünden ayrılacağı için çok üzgün olduğunu sözlerine ekledi.
(MÇ-ERS-ERS-S)