Eyvah Eyvah'daki 'Bu fasulye 7.5 lira' çalıntı mı?

Ünlü komedyen Ata Demirer'in "Eyvah Eyvah" filmindeki 'Bu fasulye 7.5 lira şarkısı çalıntı mı' sorusu gündeme geldi.

Klarnetçi "Deli Selim"in oğlu Murat Kızılcıklılar, Ata Demirer'in "Eyvah Eyvah" filmindeki "Bu fasulye 7.5 lira" şarkısının babasına ait olduğunu söyledi
KOMEDYEN Ata Demirer'in, Trakyalı klarnetçi Hüseyin ile şarkıcı Firuzan'ın macerasını anlattığı "Eyvah Eyvah" filmi seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Filme damgasını vuran ise "Bu fasulya 7.5 lira" şarkısı oldu. "Deli Selim" olarak tanınan ve birçok oyun havasının bestecisi olan Edirneli klarnetçi Selim Kızılcıklılar'ın oğlu Murat Kızılcıklılar ise şarkının babasına ait olduğunu öne sürdü. Kendisi de Edirne'deki bir restoranda klarnet çalan Murat Kızılcıklılar, "İzleyici şarkının Ata Demirer'e ait olduğunu düşünüyor. Ama bu şarkı babama ait. Ata Demirer, şarkının babama ait olduğunu belirtmediği gibi telif de ödemedi. Oysa annem Ayşe Kızılcıklılar'a birkaç kuruş telif hakkı verebilirlerdi. Hiç olmazsa babamın adını filmde bir yere yazabilirlerdi. Bu olaya ailece çok üzüldük" dedi.

KLARNETLE GÖMÜLDÜ


Selim Kızılcıklılar, popüler sanatçılardan ve İstanbul'daki ünlü mekânlardan sayısız teklif almasına rağmen düğün ve meyhanelerde çalmaktan vazgeçmediği için "Deli Selim" adıyla ün yapmıştı. "Ayılana Gazoz Bayılana Limon" ve "Mastika" gibi oyun havalarının bestecisi ve söz yazarı olan "Deli Selim," 1995'te Edirne'de hayata gözlerini yumdu. Mezara klarneti ile birlikte gömüldüğü söyleniyor.