Bakan Eroğlu'nun Mahallesindeki Okul Yıkılıyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun baba ocağı Şuhut İlçesindeki Fatih İlköğretim Okulu'nun ek binası kalitesiz beton kullanıldığı için yıkılıyor.

Bakan Eroğlu'nun Mahallesindeki Okul Yıkılıyor
Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi Altıgöz Mahallesi'ndeki Fatih İlköğretim Okulu, öğrenci sayısının artması nedeniyle fiziki anlamda yetersiz kaldı. Bunun üzerine 2009 yılında ek bina yapılması için ihale edildi. Yapılan ihaleyi alan firma ek bina yapımına başladı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun annesinin oturduğu mahallede bulunan okulun ek bina inşaatında kullanılan betonun kalitesinin C20 olması gerekirken C14 olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine okulda inceleme yapan Bayındırlık İl Müdürlüğü ekibi, beton kalitesinin düşük olması nedeniyle ek binanın alınan komisyon kararı üstlenici firmaya tebliğ edilerek katın yıkılması ve yeniden yapılmasını istedi. Alınan kararın ardından üslenici firma okulu yıkmaya başladı. Taşeron firma işçileri, yaptıkları inşaatta bir problem olmadığını inşaata beton veren firmanın şartname gereği C20 kalitesinden beton kullanması gerekirken C14 kullandığını ileri sürdü.

YENİSİNİ YAPACAĞIZ
İlçe halkı tarafından tepkiyle karşılanan olayla ilgili Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım da yıkımı yakından takip ettiğini ve ek binanın yıkılır yıkılmaz yerine yenisinin inşa edileceğini söyledi. Yapılan kontrollerde ek katta kullanılan beton kalitesinin düşük olduğunun belirlendiğini ve bu nedenle herhangi bir kazaya meydan vermemek amacıyla binanın yıkımının istendiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, "Okulun ek bina inşaatı yıkımı şu an devam ediyor. Yıkımın ardından katın yeniden yapılması için çalışmalar başlayacak. Tüm inşaatlarımızda kontrollerimiz devam ediyor" dedi.