Alarko Antalya'ya turizm yatırımı yapıyor
Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Leyla Alaton Antalya'da, içinde golf sahaları ve sosyal tesislerinin yer alacağı, turizmle iç içe bir yaşam alanı kurmaya hazırlandıklarını söyledi.

Leyla Alaton, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD)'nin düzenlediği Girişimcilik ve Girişimci Kadınlar toplantısına konuşmacı olarak katıldı.
Amerika'da üniversite eğitiminden sonra İşadamı Üzeyir Garih'in yardımcısı olarak çalıştığını ve ondan iş hayatıyla ilgili çok büyük bilgi ve destek aldığını anlatan Alaton, Üzeyir Garih'in yanında işe başlaması nedeniyle çıtanın kendisi için yükseldiğini kaydetti.
Halkla ilişkiler, gayrimenkul ve konut işlerine girdiğini söyleyen Alaton, evlenip çocuk sahibi olduktan sonra bir süre iş hayatından çekildiğini kaydetti.
Antalya'da büyük yatırım
Antalya'da büyük bir yatırım projesi geliştirdiklerini açıklayan Alaton, Kepez ve Topallı beldelerinde 2-2500 dönüm arazi satın aldıklarını bildirdi.
Yörede küçük bir Belçika, İsveç ve Danimarka yaratma projesi gerçekleştirmek istediklerini bildiren Alaton, şöyle konuştu:
"Antalya'da büyük bir yatırım düşünüyoruz. İçinde turizm, golf ve diğer sosyal alanların da yer alacağı turizmle iç içe bir yaşam alanı yaratmak istiyoruz. Turizme bağlı küçük bir Belçika, İsveç ve Danimarka yaratabilmek amacıyla Alarko Holding araziler aldı. Şu anda bu bölgeler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm yatırım sahası olarak geçtiği için şirket beklemede. Ne yapılacağını zaman gösterecek."
Antalya'nın turizm, ekonomi, sanayi ve tarım sektöründe hızla geliştiğine işaret eden Alaton "Antalya parlayan bir yıldız. Antalya imparator olabilme imkanı veren bir şehir. Burası hakikaten yıldızlardan biri. Çok çabuk ivme kazanan, çok da geleceği olan bir bölge. O nedenle çok imparatorlar doğuracaktır. Bazen koşullar, bazen de ekonomik şartlar nedeniyle Antalya parlayan bir yıldız," şeklinde konuştu.
