Başkan Asım Güzelbey'in Hindistan Ziyareti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hindistan'ın Calcutta Belediyesi ile kültürel, sosyal ve ticari ilişkiler kuracak.

Başkan Asım Güzelbey'in Hindistan Ziyareti
  Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Dr . Asım Gü ; zelbey ve belediyeden teknik ekip , Gaziantep ' te yapımı son aşamaya gelen Tü ; rkiye ' nin İlk Sivil Planetaryum ' unun alt katında aç ; ılacak olan Bilim Merkezi iç ; in gerekli ekipmanlarının imalatının yapıldığı Hindistan ' ın Calcutta şehrinde incelemede bulundu . Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Dr . Asım Gü ; zelbey , ' Şehrimize kazandırdığımız Tü ; rkiye ' nin ilk sivil Planetaryum ' u aynı zamanda ö ; ğrencilerin ç ; eşitli deneyler yapabilecekleri bir bilim merkezine de sahip fonksiyonel bir yapı olacak . Alt katta yer alacak Bilim Merkezi iç ; in gerekli deney dü ; zeneklerini en ucuz ü ; reten şehirlerin başında Hindistan ' ın Calcutta şehri olduğunu araştırarak bulduk . Belediyemizin ilgili yö ; neticileri ile gerekli incelemelerde bulunmak iç ; in Calcutta ' ya gittik . Yapımında son aşamaya geldiğimiz Planetaryum ' un alt katında aç ; acağımız Bilim Merkezi ile ö ; ğrencilerimize uygulamalı eğitim verirken aynı zamanda da şehrimize okul turizmi ile katkıda bulunmayı hedefliyoruz ' diye konuştu .

Calcutta ' da bulunan Learning Scholl adlı Tü ; rk Okulu ' nu ziyaret eden Başkan Gü ; zelbey ' i ö ; ğrenciler Tü ; rk Halk Oyunları gö ; sterisi ile karşıladılar . Aslen Gaziantepli olan , Okul Mü ; dü ; rü ; ve Tü ; rk-Hint İş Adamları Derneği Başkanı M . Ali Şeker tarafından Başkan Gü ; zelbey ' e okulda yü ; rü ; tü ; len faaliyetler konusunda bilgi verildi .

Tü ; rk-Hint İş Adamları Derneği Başkanı M . Ali Şeker tarafından organize edilen yemekte de Calcutta Belediye Başkanı Bikashranjan Bhattacharya , İl Emniyet Mü ; dü ; rü ; Mr . Gautham Mohan Chakrabarti ve Calcutta Şerifi Utpal Chatterjee ile bir araya gelen Başkan Gü ; zelbey , Gaziantep ile Calcuta şehirleri arasında kü ; ltü ; rel , sosyal , ticaret alanlarında ilişkiler başlatma dileklerinde bulundu .
Başkan Gü ; zelbey , Calcuttalı yetkilileri en kısa zamanda Gaziantep ' te gö ; rmek arzusunda olduklarını belirtti .