Siirt Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı

Siirt Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı

  Siirt Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı . Toplantının ilk oturumda konuşan Belediye Başkanı Selim Sadak , Dicle Kalkınma Ajansı ' ndan ( DİKA ) il ve bölge adına çok umutlu olduklarını belirtti ve Türkiye İş Kurumu ( İş-Kur ) ile ortak proje yürüteceklerini söyledi .
Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıda Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak bir aylık çalışmalarını anlattı . Şırnak ' ta yapılan DİKA aylık toplantısına katıldığını belirten Başkan Sadak , " Bölgemiz ve ilimiz adına bu ajansın çalışmalarından çok umutluyum . Çalışmalar ve toplantılar çok güzel bir hava içerisinde yürüyor . Bu ajansımızın genel sekreteri ve uzmanları çok nitelikli ve kaliteli insanlar . Bu ajans , bu yıl 10 milyonu KOBİ ' lere ve 7 , 5 milyonu da altyapıya olmak üzere toplam 17 . 50 milyon TL hibe
çağrısında bulunacak . Bunun dışında Türkiye İş Kurumu ile iki ortak proje yürüteceğiz . Bunlardan ilkinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ' nde 30 işçi cadde ve parklardaki ağaçların bakımını yapacak . Diğer proje ile de 25 işçi parke taşı döşeyecek . Proje kapsamında 14 bin metrekare , proje dışında da 20 bin metrekare parke döşeyeceğiz . Proje kapsamındaki parke döşeme işinde malzeme bizden işçilik İş-Kur tarafından sağlanacaktır " dedi .
Sadak ayrıca tefecilerin eline düşen A . S . adlı bir vatandaş için nelerin yapılabileceği konusunda araştırma yapmak üzere bir komisyon kurulmasını önerdi . Meclis 2 BDP li ve 1 AK Partili üyeden oluşan komisyon kurulmasına karar verdi . Başkan Sadak , şunları söyledi :
" Bu hemşerimiz tefecilerin eline düşmüş . Çok zor durumda . Komisyon , borçlu ve alacaklılarla görüşerek soruna çözüm bulmaya çalışacak . Biz de bu komisyonun birkaç gün içerisinde taraflarla görüşerek hazırlayacağı rapor doğrultusunda yapılabilecek bir şey varsa onu yapmaya ve bu hemşerimize yardımcı olmaya çalışacağız . "