Kayso'da 'İnsan Davranışı Ve Motivasyon' Semineri

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Türkiye Kalite Derneği (KALDER) işbirliği çerçevesinde üyelere yönelik 'İnsan Davranışı ve Motivasyon' konulu seminer düzenlendi.

Kayso'da 'İnsan Davranışı Ve Motivasyon' Semineri
KAYSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, KALDER ile başlatılan eğitim programlarının ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Endüstriyel gelişim açısından motivasyonun çok önemli olduğuna dikkat çeken Karaman, "İşverenler ve çalışanlar için iş yapma isteğini artıran ve verimliliği etkileyen bir faktördür. Bugün ki eğitimdeki amacımız katılımcıların bireysel motivasyonlarını artırmak ve konuyla ilgili gerekli ipuçlarını vermektir" dedi.
KALDER Eğitmeni Dr. Hüseyin Kömürcüoğlu ise, motivasyonu, "Bir şeyi yapmak istemeyi sağlayan ve içten gelen güçtür" şeklinde tanımlarken, iş yaşamında ve çalışma hayatında başarının motivasyondan geçtiğini ve motivasyonun kişinin performansındaki rolünün büyük olduğunu söyledi.
İnsanların iyi çalıştıkları için ödüllendirildiklerinde, daha sıkı ve etkin bir şekilde çalıştıklarına dikkat çeken Dr. Kömürcüoğlu, bütün motivasyon kuramlarının ihtiyaçlarla, bunların karşılanması, insanların ödüllendirilmesi ve teşvik edilmesiyle ilgili olduğunu belirtti.
Seminerin birinci bölümünde motivasyonun önemi ve teorileri üzerinde duran Dr. Kömürcüoğlu, ikinci bölümünde insanları nasıl motive etmenin yolları hakkında bilgiler aktarırken, seminerin öğleden sonraki kısmında ise uygulama tekniklerini anlatarak eğitimini tamamladı.