Sesob İle Hsbc Arasında Kredi Protokolü İmzalandı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile HSBC Bankası arasında Kredi protokolü imzalandı.

Sesob İle Hsbc Arasında Kredi Protokolü İmzalandı
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında düzenlenen törene HSBC Bankası Müdürü Aslan Kayapınar ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal katıldı.
Banka ile yapılan protokol töreninde konuşan HSBC Bankası Müdürü Aslan Kayapınar, piyasa şartlarının daha altında esnaf ve sanatkara kredi vereceklerini söyledi. Kobilere çözüm ortaklığı yapılan anlaşma ile sunulduğunu belirten Kayapınar, esnafın ticari faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla ilk üç ay ödemesiz 50 bin TL kredi kullandırılacağını belirterek, "Sivas'ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarımıza banka olarak destek olmak ve zor günlerinde düşük faizli kredilerle yardımcı olmak için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz ile bu protokolü imzalamış bulunuyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı üyeler bankamızın sunduğu spot, rotatif, ticari finansman, ticari işyeri, ticari araç ve iş geliştirme gibi nakit krediler ile teminat mektubu ve akreditif gayri nakdi kredi imkanlarından faydalanabilecekler. Ayrıca piyasa koşullarına oranla daha avantajlı faiz oranları ile ihtiyaç duydukları sermayeyi veya ticari desteği sağlayacağız. Kobiler aynı zamanda çek karnesi, şirket ticari kartı, otomatik fatura ödemeleri ve üye işyeri uygulaması gibi bankaya ait nakit yönetim ürünlerinden de yararlanacaktır" dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise esnafın zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini kaydederek, " Esnaf ve sanatkarımızın zor ve sıkıntılı döneminde düşük faizli kredilerle desteklenmesi çok anlamlıdır. Bu anlaşma ile üyelerinizin ihtiyaçları olan kredileri temin edebilmesi için önem taşımaktadır. Esnafımızın bütçesine uygun , düşük faizli , uygun vadeli bir kredi anlaşması yaptık. Esnafımızın sıkıntılı olduğu bir dönemde yapılan bu kredi anlaşması esnafımıza can suyu olacaktır. Sivas esnaf ve sanatkarına bu protokolümüz hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Esnaf ve sanatkara tüm bankaların ucuz ve cazip kredilerle destek vermesi gerektiğinin altını çizen Köksal, esnafın borcunu bildiğini ve zamanında ödediğini de kaydetti.
Konuşmaların ardından HSBC Bankası Müdürü Aslan Kayapınar ile Birlik Başkanı Beşir Köksal arasında kredi protokolü imzalandı.