Çanakkale Zaferi Kahire'deki Türk Şehitliğinde Kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıl dönümü münasebetiyle Mısır'ın başkenti Kahire'nin Nadi El Sikke bölgesinde yer alan Türk Şehitliği'nde bir kutlama töreni yapıldı. Sabah saat 11.00'de başlayan törene, Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Askeri Ateşe Altan Er, Basın Müşaviri Ramazan Uysal ve diğer büyükelçilik çalışanları katıldı. Mısır'da yaşayan bazı Türkiye vatandaşları da törende hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Askeri Ateşe Altan Er, "Halen tören icra ettiğimiz Kahire Türk Şehitliği'nde Birinci Dünya Savaşı esnasında Kanal ve Filistin Cepheleri'nde cereyan eden muharebelerde İngiliz kuvvetleri tarafından şehit edilen veya esir alınarak Mısır'da muhtelif hastane ve esir kamplarına yerleştirilen ve daha sonra vefat eden 4500 şehidimiz yatmaktadır. Aynı kapsamda İskenderiye'de bulunan şehitliğimizde de aynı döneme ait 500 şehidimiz
yatmaktadır. Bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz! sizlere minnettarız, sizlere borçluyuz. Sizlere sahip olan bir milletin evladı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sizlerin emaneti olan vatan ve bayrak için kutsal nöbet sırası bizdedir. Sizlere layık olmanın bilinci içinde dim dik vazife başındayız' dedi.
Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ise konuşmasında, 'Türk ulusu dünya tarihine nice Çanakkale'ler nakşetmiş, gerekirse etmeyi sürdürecek irade ve kudrettedir' dedi.
Büyükelçi ve beraberindekiler şehitlerin ruhuna Fatiha okuyarak programı tamamladı.