Ak Partili Kadınlardan Gazi Ve Şehitlere Ziyaret

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Camuzcuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 18 Mart Çanakkale Savaşı'nın yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi ile Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesini ziyaret etti

Ak Partili Kadınlardan Gazi Ve Şehitlere Ziyaret
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Camuzcuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 18 Mart Çanakkale Savaşı'nın yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi ile Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesini ziyaret etti.
AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri ilk olarak Şehitler Derneği Kayseri Şubesi'ne geçerek başkanvekili Süleyman Özdemir ile görüştü. İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Camuzcuoğlu, Çanakkale destanını yazan şehitleri anlamlı gündü ziyaret etmek istediklerini belirterek, "Ana, bacı, kardeş olarak bizden önce bize bu güzel vatanı bırakan dedelerimizi, anmak için burada bulunuyoruz. Burada görev yapan arkadaşlarımızı kutluyoruz. Çanakkale Zaferi'nin mutluluğunu hep birlikte ulusça yaşamak için bir arada olabilmek için ziyaretimiz faydalı olur. Onlardan nasıl daha iyi bir ana, bacı, kardeş olabiliriz, şeklindeki düşüncelerini alacağız" dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanvekili Süleyman Özdemir ise, Çanakkale Savaşı'nın 95. yıldönümü hatırlatarak, "Burada sizleri görmekten gurur duyuyoruz. Sizler annelerimiz, bacılarımızsınız. Evladı yetiştiren annelerdir. Tarihimizi incelememiz gerek. Tarihe bakmadığımız zaman örneğin bir otomobil düşünün. Bunun eğer dikiz aynası yoksa kaza yapma oranı yüzde 100'dür. Çünkü geriden geleni görmüyor. Bizler de tarihimizi inceleyerek ders almadan, ayakta duramayız. Bizden önceki nesillerin bize aktardığını bizden sonrakilere en iyi şekilde anlatmamız gerekir. Millet olmadan devlet olmaz. Birlik ve bütünlük içinde olduğumuz sürece bizleri kimse yıkamaz. Ama birimiz parçalanırsak, ayrılmaya mahkûmuz. Nasıl ki ekmeği bir bütün olarak yemek zorsa, parçalanarak yeniyorsa bizler asla parçalanmamalıyız" diye konuştu. AK Parti İl Kadın Kolları Şengül Koç da şehitler hakkında kendisinin kaleme aldığı şiiri okudu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi üyesi gazi Yılmaz Üçkan ise ülkenin birlik ve beraberliği için herkesin katkı sağlaması için bugünün başlangıç noktası olmasını teklif etti. Üçkan, "Çünkü Çanakkale bizim birliğimizin doruk noktasıdır. Başlangıç noktası da bugün olsun. İnşallah birlik ve beraberlik içinde ülkemizin yarınlarını güvence altına alırız. Burada tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, herkese çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.
Bunun üzerine AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Camuzcuoğlu ise birlik ve beraberlik için ana, bacı ve kardeşler olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi. AK Parti İl Kadın Kolları üyesi Işıl Cıngıllıoğlu da, çocuklara süperman gibi kahramanların değil, Çanakkale destanındaki Seyit onbaşı gibi milli kahramanlarımızın anlatılması gerektiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından şehitler müzesi gezildi. Sevil Camuzcuoğlu buradaki anı defterini imzaladı.
Ardından heyet, Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi'ne geçerek onursal Başkan Metin Özsoy ile görüştü. Özsoy, Türkiye'de ilk defa Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin şehit ve gazilerden su parası olmayarak örnek bir davranış sergilediğini belirterek, yöneticilere teşekkür etti. Özsoy, "Türkiye'de ilk kez Kayseri'de yerel yönetimler şehit ve gazilerden su parası almadı. Fakat yasal olarak çevre temizlik vergisi çıktığı için yüzde 50'ye düştü. Biz belediyemize teşekkür ediyoruz. 2 yıl önceki yasayla Türkiye'deki bütün belediyeler yüzde 50 oranında indirim yapmaya başladı. Büyükşehir otobüsleri ilk defa gazi eşlerine de serbest biniş kartı verdi" dedi.