18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 95. yıldönümünde bir dizi etkinlik düzenledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü
Etkinlik kapsamında ilk olarak Toroslar Belediyesi Kültür Sanat Kaldırımı'nda Çanakkale'nin destansı tarihinin anlatıldığı 150 fotoğraftan oluşan resim sergisinin açılışı yapıldı. MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşın da katıldığı törende konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu tür etkinliklerin, televizyon kültürü ile benliğini unutmaya başlamış yeni nesle önemli mesajlar verdiğine dikkat çekerek, tarihlerini unutan milletlerin yok olmaya mahkum olduklarını söyledi..
Çanakkale'de yaşananların tüm dünyaya, Türk milletinin kimsenin himayesi altında yaşamayacağı yönünde bir mesaj da verdiğini vurgulayan Tuna, "Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümünü kutluyoruz. Bugünün anısına bir takım etkinlikler yaparak, Çanakkale destanını hatırlamak, hatırlatmak, şehitlerimizi yad etmek, onlara dua göndermek istedik. Bugün onların sayesinde bu topraklar üzerinde rahatça dolaşıyor, bağımsız ve hür bir şekilde yaşamımızı devam ettiriyoruz. Çanakkale destanı, dünyada eşi benzeri olmayan, atalarımızın yazmış olduğu bir destandır. Bugünlerin özel olarak hatırlanması, özel programlarla kutlanması gerekmektedir. Gelecek nesilleri, tarih şuuru ve bilinci içerisinde yetiştiremezsek, bu çocuklarımız şu anda televizyon kültürü ile benliğini unutmaya başlamış, geleceğinden emin olarak önüne bakamaz duruma gelecektir. 'Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer' esasından hareketle, Toroslar Belediyesi olarak ilimi, bilimi, gelişmeyi, teknolojiyi, ilerlemeyi kendimize düstur edindik. Ama tarihin köklerinden gelen Türk milleti olarak çocuklarımıza, gençlerimize Türk milletini millet yapan değerleri aktarmaya çalışıyoruz" dedi.
MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, etnik kimliklere bölmek isteyenlerin, Çanakkale'ye gitmeleri gerektiğini belirtti. Atalarımızın bu vatan ve bu bayrak için Kürt, Türk, Çerkez, Laz demeden Çanakkale'de vatan toprakları uğruna sırt sırta vererek canlarını feda ettiklerini hatırlatan Ural, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından programa katılan protokol üyeleri ile öğrenciler serginin açılış kurdelesini birlikte kestiler. Duygu ve yaş dolu gözlerle Çanakkale tarihi resimlerine bakan öğrenci ve vatandaşlar, böyle bir organizasyona imza attığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür ettiler.
Fotoğraf sergisinin ardından Ayışığı Konferans ve Düğün Salonu'nda, 'Çanakkale Destanı' konulu konferans, 'Çanakkale Şehitleri' konulu şiir dinletisi ve belgesel gösterimi gerçekleştirildi.