Köyde İnsan Kafatası Ve Kemiklerin Bulunması

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Aktutan köyünde ortaya çıkan insan kafatası ve kemiklerini incelemek üzere olay yerine giden uzmanlar kar engeliyle karşılaştı.

Köyde İnsan Kafatası Ve Kemiklerin Bulunması
Vali Enver Salihoğlu'nun talimatı ile bahse konu Aktutan köyü Tefil Mahallesine giden Arkeolog Ayşegül Turhan Erdoğan ve Jeoloji Mühendisi Ekrem Akdoğan, dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle kafatası ve kemiklerin bulunduğu bölgede sadece yüzeysel çalışma yapabildi. Gözle görülen kafatası ve kemiklere kar yağışı ve çamur nedeniyle fazla yaklaşamayan uzmanların bölgedeki karın erimesinin ardından tekrar bölgeye gitmesi bekleniyor.

Öte yandan kafatası ve kemiklerin bulunduğu yerde meydana gelen heyelanın kopma şeklinde olduğu göz önüne alındığında mezarlığın yüzeyden 70-80 santimetre derinlikte olduğu ve yönünün kıbleye olduğu gözlemlendi.
Gümüşhane'nin merkez ilçeye 17 kilometre mesafedeki Aktutan köyünde geçen haftalarda meydana gelen heyelanın ardından insan kafatası ve kemikleri bulunmuş, köy sakinleri tarafından bölgede Ermeni çetecilerin katliam yapmış olabilecekleri iddiası gündeme gelmişti.