Chp Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim'in Basın Toplantısı

CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, parti binasında beraberinde partisinin Merkez İlçe Başkanı Adnan Aydın, Tirebolu İlçe Başkanı Murat Yıldırım ve Şebinkarahisar İlçe Başkanı Oktay Alp ile bir basın toplantısı düzenledi

Chp Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim'in Basın Toplantısı
  CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim , parti binasında beraberinde partisinin Merkez İlçe Başkanı Adnan Aydın , Tirebolu İlçe Başkanı Murat Yıldırım ve Şebinkarahisar İlçe Başkanı Oktay Alp ile bir basın toplantısı düzenledi .
Milletvekili Karaibrahim , 2010 yılında gerek rekolte fazlalığının gerekse piyasanın şartlarından dolayı fındık üreticilerini kara bir tablonun beklediğini söyledi . 2010 yılında fındıkta bir sıkıntı yaşanacağını ifade eden Karaibrahim " Rekolte yüksek bekleniyor . Bu rekolte artışı üreticiyi mağdur edecektir . Çünkü fındığın alıcısı tüccardır . Fiyatı belirleyen alıcı Türkiye ' de bir-iki tane Avrupa ' da ise bir tanedir . Ayrıca Türkiye ' de fındığın bir borsası da yoktur . Türkiye ' de borsası olmayan ve lisanslı depoculuğu bulunmayan fındığın durumu iyi görünmüyor . Bu noktada fındık üreticilerimizi uyarıyoruz . Bir de sitem ediyorum . Biz acı bir tecrübe yaşamadan gerçeği göremiyoruz . 2010 yılında yaşanacak bu kara tablonun ardından bu söylediklerim daha iyi anlaşılacaktır " dedi .
FİSKOBİRLİK ' in durumu ile ilgili de konuşan Milletvekili Karaibrahim , Toprak Mahsulleri Ofisi ' nin ( TMO ) Fiskobirlik ' e tefeci faizi uyguladığını iddia etti . Milletvekili Karaibrahim , " Fiskobirlik yağ fabrikasını sattı bankalara olan borcunu ödedi . Ancak görülmeyen bir borcu daha var . Bu bankalara olan borcundan daha tehlikeli . Fiskobirlik ' in TMO ' ya 24 milyar liralık bir borcu var . Bunun faizi bankaların faizinden iki kat daha fazla . Yani devletin kurumu TMO , Fiskobirlik ' e tefeci faizi uyguluyor . Fiskobirlik bundan da kurtulmalı . Bildiğim kararıyla Fiskobirlik arazilerini satışa çıkardı . İlk önce bu TMO borcunu kapatmalıdır . Ayrıca bizde iktidar ve muhalefet milletvekilleri olarak bu borca bir çözüm arayışı içerisindeyiz " diye konuştu .
28 Mart ' ta partisinin il kongresi hakkında da bir açıklamada bulunan Milletvekili Karaibrahim , " Bu güne kadar kongrelerde adayları tek listeye indirebilmek için hep taraf olmuştum . Ancak şimdi birden fazla adayın olması nedeniyle ilk kez tarafsız olduğumu söylüyorum . Adaylıkta ismi geçen Aykut Gezmiş , Yılmaz Kirman , Mustafa Çakır ve mevcut İl Başkanımız Murat Ersoy bulunmaktadır . Bu ismi geçen adaylarımızın sayısı ikiye düşebilir . Ancak en az iki adayla seçime girilme ihtimali yüksektir " ifadelerini kullandı .