Özel Dedektifler En Çok Eş Takibi Yapıyor

Kompedan dedektiflik bürosu işletmecisi, eski istihbaratçı Yaşar Aksoy, gelişen dünyayla birlikte güven duygusundaki azalma sonucu dedektifliğe ilginin arttığını belirterek, 'Bize en çok evlilik öncesi ve evlilik sonrası takip ve araştırma başvuruları yapılıyor' dedi.

Özel Dedektifler En Çok Eş Takibi Yapıyor
Aksoy, yaptığı açıklamada, dedektifliğin son yıllarda büyük ilgi görmeye başladığını söyledi. Kendilerine gelen taleplerde ilk sırayı eş takibinin aldığını belirten Aksoy, "Dedektiflik hizmeti son yılarda sıçrama yaşadı. Halkın dedektiflere büyük talebi var. Bunun sebebi gelişen dünyayla birlikte güven duygusundaki azalma" diye konuştu.

23 yıl değişik illerde istihbarat elemanı olarak görev yaptığını belirten Aksoy, "Bize en çok eş takibi için başvurular geliyor. Eşinden şüphelenenler bize başvuruyor ve takip istiyor. Takip isteyenler arasında bayanlar çoğunlukta. Ancak şüphelerin yüzde 30'u doğru çıkıyor. Biz üzülmemize rağmen bu bilgiyi bize başvurana veriyoruz. Takiplerimiz sonunda yüzde 50-60 oranında şüphe boşa çıkıyor. Çok az bölümde ise iş veya aile bağları sebebiyle görüşülen kişilerden şüphelenilmiş oluyor" şeklinde konuştu.

Ailelerin çocuklarını takip ettirme konusunda da çok hassas olduklarını anlatan Aksoy şunları söyledi: "Bize eş takibinin ardından en çok başvuru çocuk takibi üzerine geliyor. Aileler son yıllarda uyuşturucu ve kötü arkadaş endişesiyle eve geç gelen veya ne yaptığını bilmediği çocuklarını takip ettiriyor. Aileler takibin ardından riskli durumlarda çocuklarıyla konuşup sorunu çözebiliyor. Ayrıca adres tespiti, şantaj araştırma, dolandırıcılık, iz bulma gibi talepler en çok yapılan başvurular arasında yer
alıyor."

Dedektiflerin 2 kişi arasında gizlilik sözleşmesi de yaptığını anlatan Aksoy, yapılan tüm araştırma ve bilgilerin sadece başvuruyu yapan kişiye verildiğini, bunun dışında kimseyle bilgi paylaşımı yapılmadığını kaydetti.
Aksoy olayların 1 ile 3 hafta içinde çözümlendiğini de sözlerine ekledi.