Gaziantep'te 2 Ton Kaçak Ciğere El Konuldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yapılan denetimlerde, 2 ton kaçak ciğere el koyuldu.

Gaziantep'te 2 Ton Kaçak Ciğere El Konuldu
Zabıta ekipleri GATEM Nakliyatçılar Sitesi civarında yaptıkları denetimler sırasında bir araç içerisinde Bursa'dan geldiği tespit edilen yaklaşık 2 ton kaçak dana ciğerine el koydu. Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda, soğutma sistemi olmayan araçlarla, veteriner kontrolü yapılmadan et ve ciğer taşımacılığının yapılması ve satılmasının yasak olduğunu söyledi.

Halkın sağlığıyla oynanmasına müsaade edilmeyeceğini kaydeden Yalım, "Ayrıca 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununun 22 ve 33. maddesinde hayvan ve hayvan ürünlerinin nakli ve kesimi ile ilgili işlemler hususunda gerekli uygulama şekli düzenlenmiştir. İzinsiz veya veteriner sağlık raporu olmadan nakledilecek hayvan ve hayvan maddelerinin nevi, miktarı ve esasları yönetmelikte belirtilir ve hayvanlar, kesimden önce ve kesimden sonra veteriner hekim tarafından kontrol edilir diye hüküm vardır"
diye konuştu.

Ömer Yalım, son günlerde et fiyatlarının yükselmesi nedeniyle bazı kişilerin bu durumu fırsat bilerek gelir elde etmek amacıyla piyasaya kaçak et ve ciğer sürdüklerini, ancak zabıta olarak buna kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ifade etti.
El konulan 2 ton civarındaki kaçak ciğerin gerekli incelemeden sonra imha edileceği bildirildi.