Bmd Başkanı Yılmaz: 'Made In Turkey'den Türk Markaları Dönemine Geçtik'

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, global dünyaya entegre olma sürecinde yaşanılan hızlı gelişmeye paralel olarak 'Made in Turkey'den, 'Türk markaları' dönemine geçildiğini söyledi.

Bmd Başkanı Yılmaz: 'Made In Turkey'den Türk Markaları Dönemine Geçtik'
  Yılmaz Yılmaz , yapılan genel kurulun ardından yeni yö ; netim kurulu ü ; yeleriyle birlikte dü ; zenlediği ilk basın toplantısında BMD ' nin yeni dö ; nem projeleri hakkında bilgi vererek , sektö ; rdeki gelişmeleri değerlendirdi .

400 markadan oluşan BMD ü ; yelerinin toplam cirosunun 24 milyar doları bulduğuna dikkat ç ; eken Yılmaz , toplam 170 bin ç ; alışanı ile Tü ; rk ekonomisine ö ; nemli katkı sağladıklarını bildirdi . Yılmaz , toplam 2 . 3 milyon metrekare alanda faaliyet gö ; steren BMD ü ; yelerinin yurtiç ; inde 40 bin , yurtdışında ise 69 ü ; lkede bin 175 mağazası bulunduğunu ifade etti .

BMD ' yi , Tü ; rkiye ' nin lokomotif sektö ; rü ; olan perakendenin en ö ; nemli oyuncularını aynı ç ; atı altında buluşturan gerç ; ek bir yıldızlar topluluğu olarak niteleyen Yılmaz şunları sö ; yledi :

' Artık Tü ; rk malı vurgusu Tü ; rk markası ifadesi ile yer değiştirdi . Bir nevi Made in Turkey ' den Tü ; rk markaları devrine geç ; iyoruz . BMD markaları yurtdışındaki her bir mağazası ile ü ; lkemize ç ; ok bü ; yü ; k değer katıyorlar . Amerika ' da Tü ; rk markası bir otomobil yok ama Newyork ' da jeanin anavatanın kalbinde Little Big , Mavi bize hoş geldin diyor . Milano ' da karşınıza aniden Colin ' s ç ; ıkıyor . Ukrayna ' da Pierre Cardin , Tiflis ' de Vestel , Moskova ' da Goldaş , Tokyo ' da Ç ; ilek , Bü ; kreş ' te LC Waikiki , Yunanistan ' da İpekyol , Kahire ' de Kiğılı , İspanya ' da Damat , İsviç ; re ' de Ramsey , Kazakistan ' da Roman , Belç ; ika ' da Zen , Dubai ' de Network , Erbil ' de Collezione , Londra ' da Desa ; liste uzayıp gidiyor . Dile kolay bin 175 mağaza . Tü ; rk markaları başta moda başkentleri olmak ü ; zere dü ; nyanın her yerinde ü ; lkemizin tanıtımına bü ; yü ; k katkı sağlıyorlar . Bu moda ve marka ile yapılan nitelikli tanıtım deniz-gü ; neş ö ; tesinde turizm de dahil bir ç ; ok sektö ; r iç ; in sinerji yaratıyor . Yö ; netim dö ; nemimizde yurtdışında Tü ; rk markası bayrağını ç ; oğaltmak hedefimiz olacak . '

Yılmaz Yılmaz , bir ü ; lkenin sahip olduğu markaları kadar zengin olabileceğinin altını ç ; izerek , yeni dö ; nemde markaları doğru pazarlama ve edinilen tecrü ; beler ışığında bü ; yü ; tmek iç ; in ç ; aba gö ; stereceklerini ifade etti .

HEDEF İSTANBUL ' U MODA VE ALIŞVERİŞ CENNETİ YAPMAK

İstanbul ve ç ; evresinde sektö ; r aç ; ısından mü ; kemmel bir ekosistem bulunduğunu vurgulayan Yılmaz Yılmaz , ç ; ok iyi organize olan perakendecilerin ve mimari aç ; ıdan Avrupa ' nın en gü ; zel , en iyi yö ; netilen AVM ' lerinin bu bö ; lgede bulunduğuna dikkat ç ; ekti .

Yılmaz , uç ; akla 1 . 5 saatlik bir daire iç ; inde kolaylıkla son derece ö ; nemli ve bü ; yü ; k bir pazara ulaşılabildiğine dikkat ç ; ekerek , sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :

' Gerekli dü ; zenlemeler yapıldığında bu ekosistemde mü ; thiş bir bü ; yü ; me potansiyeli gö ; zü ; kü ; yor . Bu potansiyelin harekete geç ; irilebilmesi iç ; in dış ticareti kısıtlayıcı etki yapan faktö ; rler ayıklanmalı . ' İstanbul Shopping Fest ' ( İstanbul Alışveriş Festivali ) mutlaka hayata geç ; irilmeli . Bunun iç ; in ç ; aba sarf edeceğiz . Tü ; m bunlar yapıldığında İstanbul , Dubai gibi , ç ; evre ü ; lkeler ve Avrupa iç ; in bir alışveriş cenneti ; aynı zamanda bö ; lgesel moda merkezi olacaktır . Bir taraftan ü ; rettirip satan , diğer taraftan alıp satan bu ekosistem desteklenir ve ticaret daha liberalize edilir ise Avrupa ' nın toptan , perakende ticaret cenneti İstanbul , aynı zamanda dü ; nyanın en ö ; nemli moda merkezlerinden biri , belki de lideri olacaktır . '

BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz , arzu edilen yö ; nlendirmelerin yapılması halinde sektö ; rü ; n 10-15 yıl iç ; inde markalı ihracat başta olmak ü ; zere 50 milyar dolarlık dış satıma ulaşabileceğini anlattı . Cumhuriyetin 100 . yılı olan 2023 ' te 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin 50 milyar dolarını sahiplenerek Tü ; rk markalarının gü ; cü ; nü ; ortaya koyduklarının altını ç ; izen Yılmaz , Tü ; rk markalarının katma değer yaratan markalı ihracatlarını bü ; yü ; tmeyi hedeflediklerini sö ; yledi .

KORUMACI REFLEKSLER ZARAR VERİYOR

Yılmaz , sektö ; rü ; n bü ; tü ; n bileşenleri ile ilişkileri geliştirerek marka , moda , perakende konularında bilgi sağlayıcı , yol gö ; sterici , yö ; nlendirici olacaklarını belirterek , ' Dış ticarette ü ; retici ü ; lke refleksleri ile zaman zaman ortaya ç ; ıkan korumacı eğilimlerin yanlışlığı konusunda bilinç ; oluşturacağız . Bu bilinci de rakamlara , verilere dayanarak ortaya ç ; ıkaracağız . Ö ; rneğin İtalya , Avrupa ' nın gö ; beğinde ç ; ok daha yü ; ksek maliyet ile ç ; alışmasına rağmen perakende ve modanın yarattığı katma değerle yıllık 60 milyar dolarlık hazır giyim , tekstil ve deri ü ; rü ; nleri ihracatı yapabiliyor . Burada İtalya ' daki liberal dış ticaret ortamının ö ; nemli derecede etkili olduğunu dü ; şü ; nü ; yoruz . İtalya ö ; rneği sektö ; rü ; mü ; zü ; n yolun sonunda potansiyeli tü ; kenmiş bir sektö ; r olmadığın gö ; steriyor . Aksine genç ; ve dinamik bir grup olarak bayrağı en tepeye dikmek istiyoruz . Moda perakendesi Tü ; rkiye ' nin dü ; nya liginde şampiyonluğa oynayabilecek sektö ; rlerin başında geliyor . Daha da gelişmesi iç ; in BMD yö ; netimi olarak elimizden geleni yapacağız . Ü ; lkemizden aldığımız gü ; ç ; le dü ; nyayı fethetmek ü ; zere ilerliyoruz . İstanbul ç ; ok ö ; nemli bir yıldız . Biz de onu serbest bırakıp destekleyerek daha da parlaması iç ; in ç ; aba gö ; stereceğiz ' dedi .

Perakende sektö ; rü ; nü ; n , kariyer yapmak isteyen genç ; lere altın fırsatlar sunduğunu anlatan Yılmaz , sektö ; rü ; n ihtiyaç ; duyduğu nitelikli personel ihtiyacını karşılamak iç ; in ö ; zel kuruluşlar ile eğitilmiş insan kaynağı havuzu oluşturacaklarını bildirdi . Yılmaz Yılmaz , devlet destekli İstanbul Moda Akademisi ( İMA ) ile sektö ; re ö ; zel eğitimler organize edeceklerini belirterek ü ; niversitelerde perakende mü ; hendisliği dalı oluşturulması iç ; in ç ; alışmalar yapacaklarını ve meslek liselerinin sektö ; rel eğitimine destek olacaklarını sö ; zlerine ekledi .