Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, Basın Mensupları İle Kahvaltıda Biraraya Geldi

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, ilde görev yapan basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, Basın Mensupları İle Kahvaltıda Biraraya Geldi
  Prof . Dr . Mollamahmutoğlu , bilimsel alt yapı ve yeni öğretim elemanı yetiştirmeyi amaçlayan ortak çalışmalar yapmak Amerika ve Avrupa ' dan öğrenci , öğretim görevlilerinin karşılıklı olarak değişim istihdamını sağlamak amacıyla gerçekleştireceği Amerika gezisi öncesi değerlendirmelerde bulundu . Rektör Prof . Dr . Mollamahmutoğlu , " Amacımız nitelikli ve genç bilim adamlarını ve araştırmacıları istihdam edebilirsek , o zaman nitelikli öğrenci seçimine de pencere açmış oluruz . Ne kadar nitelikli ekiple çalışırsanız size de nitelikli öğrenci talebi yoğunlaşır . Hedefimiz büyüktür , yükseklerden uçtuğumuzu ima edenler var . Bizler yükseklerden uçmazsak , yükseklere konma imkanınızda olmaz " dedi .
Bayburt Üniversitesine ait diye adlandırılan ve tabelası olan arsanın üniversiteyle alakası olmadığını , hazineye ait yer olduğunu söyleyen Prof . Dr . Mollamahmutoğlu , arazinin yıllar önce düşünüldüğünü ancak herhangi bir tahsisin söz konusu olmadığını belirtti .
" Bayburt Üniversitesi ' nin Dünya Üniversitesi olma rüyası vardır ve bunu bir gün mutlaka gerçekleşecektir " diyen Prof . Dr . Mollamahmutoğlu , şunları kaydetti ; " Bir dünya üniversitesi olma yolunda , nitelikli öğretim elemanı , araştırmacı ve öğrenci topluluğunu da hedefleyen Bayburt Üniversitesi yeni ve etkili bir hamle daha başlatıyor : Yurt içinde 30 , yurt dışında da 20 kişi olmak üzere , toplam 50 genç nitelikli beyinleri Master ve Doktora çalışması için görevlendirip , geleceğin nitelikli öğretim elemanı ve araştırmacı ihtiyacını karşılama girişiminde bulunmuştur . Bu girişim , gelecekte Bayburt üniversitesinin nitelikli öğrenci istihdamına bir pencere açacaktır . Dünya üniversiteleri ile işbirliği ve bütünleşme kapsamında , Erasmus ve Leonardo da Vinci programları yoluyla , çeşitli dünya üniversitelerinden öğrenci barındırma ve o ülkelerin üniversitelerine de öğrenci gönderip , evrensel eğitim ve öğretim programına dahil olmayı başarmıştır . Bu çift yönlü hareketlilik 2010-2011 eğitim-öğretim yılında başlayacaktır . Aynı zamanda , Erasmus ve Leonardo da Vinci programları yoluyla üniversite bünyemizdeki mevcut öğretim elemanlarımızı da görevlendirip , eğitim ve öğretim faaliyetleri yanında bilimsel çalışmalarına katkı sağlanacaktır . 17-27 Mart tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletlerinde çeşitli üniversitelerle temaslarda bulunacağım . Bu temaslarda amaç ; oralarda doktora çalışması yapan Türk uyruklu genç bilim adamlarına üniversitemizi tanıtma ve onları üniversitemiz bünyesinde çalışmaya davet etme ve mümkünse dahil etme , hem de bu üniversiteler ile ortak projeler geliştirip , yine üniversitemiz bünyesinde bulunan genç bilim adamlarına bu projeler kapsamında ABD ' de bilimsel çalışma fırsatları sağlamak olacaktır . "