Alzheimer Merkezi İçin Güçbirliği

Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediye Başkanlığı, Nazilli Ticaret Odası Başkanlığı ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji bölümü örnek bir dayanışma sergileyerek Nazilli Alzheimer Merkezi kurulmasında kurumsal güç birliği başlattılar

Alzheimer Merkezi İçin Güçbirliği
Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediye Başkanlığı, Nazilli Ticaret Odası Başkanlığı ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji bölümü örnek bir dayanışma sergileyerek Nazilli Alzheimer Merkezi kurulmasında kurumsal güç birliği başlattılar.
Nazilli Belediyesi başkanlık makamında yapılan ortak basın açıklamasında "Alzheimer hastalığı, toplumun her kesimini etkileyen, sosyal sınıf, cinsiyet ya da coğrafi bölge gözetmeyen, yaşlılar arasında daha sıklıkla görülmekle birlikte genç insanlar da görülen ve çok hızlı ilerleyebilen bir hastalıktır. Uzun yaşam merkezi olan bölgemizde yaşlı nüfusun daha da artması ile önümüzdeki yıllarda bu rahatsızlığın daha da artacağı ve sağlıklı aile bireylerinin de yaşam biçimlerine olan olumsuz etkilerinin toplum sağlığını etkileyeceği düşünülmektedir. Saha çalışmaları halen devam eden Nazilli Uzun Yaşam Merkezi'ne çok büyük katkıları olan Nazilli Belediyesi, bu projede de Nazilli Ticaret Odası ile birlikte hareket ederek kurumsal sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi yönünde çok büyük bir adım atmıştır. Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediye Başkanlığı, Nazilli Ticaret Odası Başkanlığı ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji bölümü örnek bir dayanışma sergileyerek Nazilli Alzheimer Merkezi kurulmasında kurumsal güç birliği başlatmıştır. Nazilli belediyesinin hazırlattığı plan doğrultusunda Sümer Rekreasyon alanı içerisinde bulunan 2. Nolu sağlık Ocağı ve hemen yanındaki alanda bu merkez kurulacaktır. 100 bin liraya mal olacağı hesaplanan proje en kısa sürede başlayarak hastalarımız için dinlenme ve şifa merkezi olacaktır. Uzun yaşam merkezi Nazilli'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor olması ayrıca kurumlarımız için bir gurur kaynağı olacaktır" denildi.
Nazillinin sorunları tüm Nazilli'de yaşayanların sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Haluk Alıcık ve A.Gültekin Kılınç, "Bu proje ile birlikte sosyal sorumluluk içerisinde daha başka yeni projeleri de hayata geçireceğiz" dediler.