Arnavutköy Belediyesinden Günü Geçmiş Gıdalara İzin Yok

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçede bulunan gıda satış yerlerine düzenledikleri ani baskınlarda ele geçirilen günü geçmiş gıda maddelerine el koydu

Arnavutköy Belediyesinden Günü Geçmiş Gıdalara İzin Yok
Özellikle pastane, lokanta, market ve bakkallara düzenlenen denetlemede Sağlık İşleri ekipleri de hijyen şartlarını kontrol ederken birçok iş yeri hakkında yasal işlem başlatıldı.

Halkın sağlığı için gıda satışı yapan yerlerin sürekli ve kontrollü denetimi şart. Bu konuda gelişmiş ülkeler oldukça sıkı kontrollere sahip. Türkiye'de de bu konuda sıkı denetimler yerel yönetimler tarafından ve denetleme kurulları tarafından gerçekleştiriyor.

Denetimler Devam Edecek

Bu bağlamda Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri Arnavutköy, Bolluca, Boğazköy başta olmak üzere ilçenin tüm noktalarında denetimler gerçekleştiriyor. Yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konurken, hijyen şartlarına uyum sağlamayan iş yerlerine de para cezaları ile birlikte mühür vuruldu. Arnavutköy Belediyesi zabıta müdürlüğü bundan böyle özellikle gıda satışı yapan yerlerin sürekli olarak kontrol edileceğini, iş yerlerinin hijyen şartnamelerinde belirtilen maddelere kesinlikle uyması gerektiğini belirterek, sıkı denetimlerin artarak süreceğini belirttiler.