Bakan Akdağ, Senaristlerle 'Dizi Fimlerdeki Hataları' Görüştüğünü Açıkladı

Sağlık Bakanlığı ile dizi film yapımcıları ve senaristleri, televizyon izleyicisini içki, sigara ve şişmanlıktan korumak için dizi filmlerden mesaj verecek.

Bakan Akdağ, Senaristlerle 'Dizi Fimlerdeki Hataları' Görüştüğünü Açıkladı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Trabzon'da temaslarda bulundu. Eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu'nu ziyaret eden Akdağ, gazetecilerle sohbet etti. Akdağ, geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki dizi yapımcılarıyla bir araya geldiğini söyledi. Akdağ, senaristlerden vatandaşların sağlıklı yaşaması için yardım istediklerini belirtti. Dizi izleyicilerinin şişmanlık, sigara, hareketsiz yaşam, doğru beslenmeme ve alkol kullanımından korunması konusunda senaristlerle görüştüklerini kaydeden Akdağ, alınan karar çerçevesinde senaristlerin bakanlıkla sürekli temas halinde olacağını söyledi.

Dizilerin kısa aralıklarla yayınlandığına dikkati çeken Akdağ, bürokrasinin ortadan kaldırılmasının sağlık açısından daha yararlı sonuçlar vereceğini dile getirdi. Akdağ, bakanlık personelinin ve dizi yapımcılarının kuracakları bir ortak bir internet sitesi üzerinden de sağlık konusunda vatandaşları bilgilendireceklerini söyledi.

TÜPÜ ÇIKARIP YÜRÜYEN HASTA TARİHE KARIŞIYOR
Akdağ, dizi filmlerinde sağlık hizmetleriyle ilgili bazı yanlış bilgilerin de verildiğini anlattı. Akdağ, dizilede solunum tüpü çıkarılan bir hastanın yatağından kalkıp yürüyebildiğini örnek verdi. Akdağ, gerçekte böyle bir şeyin mümkün olmayacağını vurguladı. Akdağ, bir başka yanlış bilgilendirmenin de ambulanslar konusunda olduğunu kaydetti. Akdağ, dizilerde hastaneye yanaşan bir ambulansa hastanedeki tüm görevlilerin dışarı çıkarak müdahale ettiğini, ancak bunun da gerçekleri yansıtmadığını söyledi.
Akdağ, bu yanlışlıkların da düzeltilmesine çalışacaklarını belirtti.

EŞCİNSELLİK TARTIŞMASI
Akdağ, bir soru üzerine Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın eşcinsellerle ilgili yaptığı, "Eşcinsellik tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır" sözleri konusunda da açıklamada bulundu, Akdağ, konunun magazinleştirilmemesini ve iki bakanın tartışmasıymış gibi yansıtılmamasını istedi. Akdağ, tartışmaların cinsel eğitim konusundaki profesyonel yardımın önemini ortaya çıkardığını ifade etti. İnternetin cinsellik konusunda zararlı bilgilerin yayılmasına neden olduğuna dikkat çeken Akdağ, "Asıl konuşulması gereken bu. Ben bilim adayım ama çocuk hekimiyim. Bunu psikiyatrist derneklerine sorun. Bu çetrefilli bir konu" diye konuştu.