'Ay Lav Yu' filmi vizyona girdi

Senaryosunu Sermiyan Midyat'ın yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini yaptığı 'Ay Lav Yu' filmi vizyona girdi. 'Ay Lav Yu'nun başrollerinde Sermiyan Midyat ve Kathie Gill bulunuyor.

'Ay Lav Yu' filmi vizyona girdi
Çekimleri Mardin'de gerçekleştirilen 'Ay Lav Yu' filmi; Türkiye gündemini meşgul eden 'Açılım' konusunu izleyicilere 'Aşk her yerde yazıldığı gibi okunur' sloganı ile aktarıyor.

Filmin senaryosu Sermiyan Midyat'a ait. Midyat'ı aynı zamanda hem yönetmen koltuğunda hem de filmin başrolünde görüyoruz.

Amerika'nın 11 Eylül saldırılarının da ele alındığı filmin çekimleri 38 derece sıcakta Hasan Keyf'te ve Mardin'in köylerinde gerçekleşti. Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve İngilizce dillerinin konuşulduğu "Aylavyu"da Sermiyan Midyat, Kathie Gill, Steve Guttenberg, Mariel Hemingway ve Meray Ülgen gibi isimler rol alıyor.

Filmin konusu: Tinne Köyü’nün muhtarı Yusuf Ağa, resmi olarak kaydı bulunmayan köyünü tanıtmak için devlet büyüklerine mektuplar yazmaktadır. Oğlu İbrahim’i de sırf bu amaç uğruna, okuyup büyüsün diye bir fakülte avlusuna bırakmıştır. Papaz Hana, İbrahim’i nüfusuna geçirmiş ve ona sahip çıkmıştır. İbrahim 30 yaşına geldiğinde Amerikalı aşkı Jessica’yla birlikte köye dönmüştür. Tinne köyü Kürt genci İbrahim ve Amerikalı Jessica’nın vatanı olabilecek midir?

FİLMİN DETAYLARI VE FRAGMANI İÇİN TIKLAYINIZ...