Erciş Erkek Yibo'dan Kaymakam Kurtoğlu'na Ziyaret

Van'ın Erciş Erkek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu idarecileri, Kaymakam Ferhat Kurtoğlu'nu ziyaret ederek, hizmete giren 'misafir anne evi' nedeniyle teşekkür etti.

Erciş Erkek Yibo'dan Kaymakam Kurtoğlu'na Ziyaret
Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan başkanlığındaki Erciş YİBO Müdürü Erol Şimşek ve beraberindeki öğretmenler, katkılarından ötürü Kaymakam Kurtoğlu'na teşekkür etti. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, eğitim alanında öğrenci ailelerinin çocuklarının ne şartlarda eğitim aldıklarını görmeleri açısından misafir anne evlerini çok önemsediklerini belirterek, "Bizler için en büyük mutluluk, misafir anne evimizin vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütlerinin ve okul müdürlüğümüzün özverili çalışması ile ortaya çıkmıştır. Sayın valimizin de belirttiği gibi amacımız, anne evlerini oluştururken, YİBO'da velilerin çocuklarının yaşama şartlarını, okul şartlarını yakinen görmeleri ve denetlemeleridir. Bu evimiz sadece velilere, annelere açık olacaktır. Dileyen anne dileyen veli bundan sonra YİBO Müdürlüğü koordinesinde bu evimizde kalacak, çocuklarını yemek yedikleri yerden yatığı yerlere kadar her şeyi görecek. Velilerimizin tespit ettiği eksikleri, bizler ortadan kaldıracağız" dedi.
Erciş YİBO Müdürü Erol Şimşek ise, okullarına misafir anne evi yapılmasında önderlik eden Kaymakam Kurtoğlu'na okul yönetimi olarak teşekkür ettiklerini belirterek, "Gerçekten bizlere önderlik ettiniz. Bu evin oluşmasına katkı sağlayan başta siz olmak üzere, herkese teşekkür ediyoruz. Misafir anne evi bizim için önemli. Çünkü ağlayan çocuklarımız var. Annelerini özleyen çocuklarımız var. Biz artık öğrencilerimize şunu diyeceğiz; 'bu saatten sonra siz annenize gitmeyin, anneniz buraya gelecek. Sizlerle birlikte burada kalacak'. Bu şekilde çocuklarımız okullarına ve derslerine daha çok bağımlı hale gelecektir. Devamsızlık oranımız bu şekilde düşecektir. Bu bizim için çok güzel bir başlangıç oldu. İnşallah diğer projelerde sizin desteğinizle okulumuzu daha güzelleştireceğiz. Desteklerinizden dolayı öğrencilerimiz adına, velilerimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Erciş YİBO Müdürü Erol Şimşek tarafından destekleri anısına ilçe kaymakamına yağlı boyadan yapılan kendi resmi ile ilçenin görüntülerini içeren bir porselen tabak hediye edildi.