Başkan Gümrükçüoğlu Doktor Meslektaşlarını Tıp Bayramı'nda Yalnız Bırakmadı

Trabzon Belediye Başkanı Dr

Başkan Gümrükçüoğlu Doktor Meslektaşlarını Tıp Bayramı'nda Yalnız Bırakmadı
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sağlık Bakanlığı görevinden ayrılarak Trabzon Belediye Başkanı olan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tıp Bayramı nedeniyle doktorlarla bir araya geldi.
Tıp Bayramı nedeniyle KTÜ Tıp Fakültesi yapılan etkinliğe katılarak tüm doktorların bayramını kutlayan Gümrükçüoğlu, 25 ve 40 yıllık hekimlere plaket takdim törenine katıldı.
Aydın İnal Anfisi'nde yapılan etkinliğe KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Sağlık İl Müdürü Halit Çınarka, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile Tabipler Odası Başkanı Aydın Aydın da katıldı.
Başkan Gümrükçüoğlu, "Tıp fakültemizin şehrimize ne kadar önemli hizmetlerinin bulunduğunu biliyoruz. Tıp bayramını kutladığımız bu gün de bu şehre hizmet vermiş tüm doktor meslek taşlarımız şükranlarımızı sunuyor; bu vesileyle ahirete göç eden arkadaşlarımı rahmetle anıyorum" diye konuştu.
Saha değerlendirme toplantısı ön hazırlık çalışmaları için Trabzon'a gelen sağlık değerlendirme koordinatör ve koordinatör yardımcıları ile yemekte de bir araya gelen Gümrükçüoğlu, Trabzon'un sağlık kenti olması yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde çalışma arkadaşı olan misafirleri ile tek tek ilgilenerek "Sağlık Bakanlığı'nın saha değerlendirme toplantıları ön hazırlık çalışmaları için bir haftadan beri kentimizde incelemelerde bulunan koordinatör ve koordinatör yardımcılarıyla yemekte bir araya gelerek sağlık alanında yapılması gereken konularda görüş alışverişinde bulunduk. Daha önce Sağlık Müsteşarlığı yapmış bir belediye başkanı olarak Trabzon'un sağlık alanında daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Dr.Recep Akdağ bu anlamda bizlere önemli destekler veriyor. Bakanımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlama törenlerini başlatmak için yarın kentimize gelecek olması Trabzon'a verilen önemin bir göstergesidir" şeklinde konuştu.