8 Bin Yıllık Tarih İçin 8 Kilometre Koşacaklar

İzmir'in 8 bin yıllık tarihine ve turistik zenginliklerine dikkat çekmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8 kilometrelik 'Homeros'tan Smyrna'ya Yol Koşusu' Pazar günü gerçekleştirilecek

8 Bin Yıllık Tarih İçin 8 Kilometre Koşacaklar
İzmir'in 8 bin yıllık tarihine ve turistik zenginliklerine dikkat çekmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8 kilometrelik "Homeros'tan Smyrna'ya Yol Koşusu" Pazar günü gerçekleştirilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Homeros'tan Smyrna'ya Yol Koşusu" 14 Mart Pazar günü yapılacak. Homeros Vadisi'nde saat 10.30'da başlayacak koşu, Bayraklı'daki Smyrna Meydanı'nda tamamlanacak. Yarış, Homeros Vadisi'nin ardından 456, 457, 453 sokaklar ile Bornova Hükümet Meydanı, Mustafa Kemal Caddesi ve Manas Bulvarı'ndan Smyrna Meydanı'na uzanan parkurda koşulacak. Yarışmaya 2010 yılı vizeli kulüp, ferdi veya okul lisansları olan sporcular katılabilecek. Erkekler ve bayanlarda ayrı ayrı 3'er kategoride yapılacak yarışma, yaş gruplarına göre 3 bin, 5 bin ve 8 bin metre mesafelerde düzenlenecek. Yarışmada ilk beşe giren sporculara para ödülü de dağıtılacak.