Tasos Papadopulos Deftera'daki Mezarlığa İkinci Kez Gömüldü

Kıbrıs Rum Yönetimi Eski Başkanı Tasos Papadopulos'un naaşı, düzenlenen törenle yeniden Deftera'daki mezarlığa defnedildi.

Tasos Papadopulos Deftera'daki Mezarlığa İkinci Kez Gömüldü
Rum radyosu RIK'in haberine göre, cenaze törenine Rum Meclis Başkanı ve DİKO Başkanı Marios Karoyan, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ı temsilen İçişleri Bakanı Neoklis Silikiotis, siyasi parti temsilcileri, Papadopulos ailesi, yakınları ve dostları katıldı.
DİSİ Partisi Başkan Yardımcısı ve Rum Meclisi Hukuk Komitesi Başkanı İonas Nikolau, "Al Capone" lakaplı Andonis Prokopiu Kitas'ın bir yıl içerisinde devleti ve kurumları, Rum Yönetimi Eski Başkanı Tasos Papadopulos'un naaşını çalarak ikinci kez "rezil etmesinin" siyasi sorumluluğunun, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Lukas Luka'ya ait olduğunu söyledi.
Rum radyosunun haberine göre Nikolau, Kitas'ın gerek hastanedeyken, gerekse cezaevindeyken herhangi bir güvenlik önlemini hesaba katmaksızın suç unsuru oluşturan faaliyetler organize edebildiğini bir kez daha gösterdiğini kaydetti. Nikolau açıklamasında, "Hristofyas Hükümeti ve Luka'nın, ülkeye en kötü şekilde eziyet etmeye ve ülkeyi rezil etmeye devam eden bu durumda ciddi payı vardır" dedi.