Selçuklu Tıp Fakültesi Tam Kapasite İçin Gün Sayıyor

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof

Selçuklu Tıp Fakültesi Tam Kapasite İçin Gün Sayıyor
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bir süre sonra tam kapasiteyle hizmet verebilen önemli sağlık merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Çocuk İmmünoloji ve Alerji Polikliniği de hizmete girdi. Günde 40 hastaya bakabilecek kapasiteye sahip poliklinikte astım, alerjik rinit (saman nezlesi), alerjik şok, egzama, ürtiker (kurdeşen), besin ve ilaç alerjileri hastalıklarının tedavileri yapılabilecek.
Hastaneler Genel Diretörü Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı çok yakında Radyoterapi Merkezi, Yeni Doğan Ünitesi ve Acil Servis'in de hizmete gireceğini belirtirken, rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Tam kapasite hizmet için artık gün sayıyoruz" dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, hastanenin şimdiden bölgenin önemli sağlık merkezlerinden biri haline geldiğini belirterek, "Hasta kabulüne başlayalı kısa bir zaman olmasına rağmen yaklaşık 70 bin hastaya poliklinik ve klinik hizmeti verildi. 2 bin 130 hastanın ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi. Bu istatistikler Selçuklu Tıp Fakültesi'nin bölgedeki önemli bir eksikliği giderdiğinin de en önemli göstergesi. Kalan bölümlerimizin yapılanması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Kısa bir süre sonra hastanemiz tam kapasite ile hizmet verebilen Türkiye'nin en önemli sağlık merkezlerinden biri haline gelecek" diye konuştu.